16 Δεκεμβρίου 2013

Συνδιασμος υποψηφιου αντιδημαρχου κυριου Π. Παπαδοπουλου με συγχωριανο μας μελος



Στην τοπικη ενημερωση που πηραμε σημερα απο τα τοπικα φορουμ, ειδαμε και την ιδρυτικη διακηρηξη του συνδιασμου του κυριου Π. Παπαδοπουλου. Παρων και μελος του συνδιασμου θα ειναι και ο συντοπιτης μας κατοχιανος Δ. Κοκοτος του Γεωργιου.

Αναφερθηκαν σε κυρια θεματα του δημου τα οποια θα τα μιλησουμε την καταλληλη στιγμη με τον καθε συνδιασμο και το ποσοστο επιτυχιας που θα πιστευουν πως εχουν αφου η κατασταση πλεον στον κοσμο ειναι επιφυλακτικη.
Υπαρχει αναφορα στο συνδιασμο απο την τοπικη ενημερωση Αιχμη:

Σε μια γεμάτη αίθουσα με πάνω από 200 άτομα να δίνουν το παρών, παρουσιάστηκε πριν λίγα λεπτά η ιδρυτική διακήρυξη ενός νέου συνδυασμού για τον δήμο Μεσολογγίου στον οποίο ηγείται ο Πάνος Παπαδόπουλος.
Τον υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου προλόγισαν άνθρωποι του πολιτισμού, των γραμμάτων, του πρωτογενή τομέα, των επιστημών ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο Μεσολογγίτης δημοσιογράφος Βασίλης Πάϊκος. Οι κ.κ. Αυγή Βουτσινά (πρωταγωνίστησε πρόσφατα σε αντιπαράθεση με τον Γ. Βρούτση), Μ. Μυλωνά - Ραϊδη, Π. Παπαγεωργίου, Δ. Κοκκοτός, Β. Φωλιάς, Νερ. Παπαδόπουλος, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα του κ. Παπαδόπουλου εστιάζοντας στο νέο που γεννιέται και θα φέρει ελπίδα για τον διευρυμένο δήμο.
Ακολούθως, ο υποψήφιος δήμαρχος περιέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη σκιαγραφώντας αρχικά το δύσκολο τοπίο εντός του οποίου θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Μίλησε για αποσύνθεση, παρακμή του Καλλικράτη και απαξίωση της αυτοδιοίκησης ως πραγματικής εξουσίας με την υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής. Περιέγραψε την ασφυξία των δήμων και την συγκέντρωση που επέφερε ο Καλλικράτης. Συνεπεία αυτού η αυτοδιοίκηση βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο και μετατράπηκε σε ετεροδιοίκηση.
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής στο δήμο Μεσολογγίου, αναφέρθηκε στην κατάργηση του ΤΕΙ, την υποβάθμιση του νοσοκομείου, στην απόρριψη του αιτήματος δημιουργίας Εφετείου, την εγκατάλειψη κοινωνικών δομών του δήμου, το ξεπούλημα δημόσιων χώρων (Αλυκές), την κατάρρευση των δικτύων παροχής δημόσιων αγαθών, όπως η ύδρευση - αποχέτευση - καθαριότητα, την εγκατάλειψη και τον μαρασμό των πρώην δήμων.
Στη συνέχεια περιέγραψε ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον συνδυασμό. «Άνθρωποι που αγαπούν την δημιουργία και το ωραίο, που ονειρεύονται την ευημερία του τόπου, που γνωρίζουν και τιμούν την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας τους», όπως είπε μεταξύ άλλων.
Μετά απ’ αυτά ανέλυσε το πως θέλει τον δήμο και πως θα γίνει αυτό κατορθωτό με την αναγέννηση της Δημοκρατίας, την διεκδίκηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, την διαφάνεια και την αποκέντρωση των εξουσιών του δήμου κ.λπ.
«Όταν μια ελπίδα γεννιέται δεν αργεί να γίνει σπίθα και φωτιά», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος καταχειροκροτούμενος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου, οι πρώην δήμαρχοι Οινιαδών Αντ. Αλετράς, Αλυζίας Δημ. Τριποτσέρης, Θεστιέων Δημ. Τραπεζιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Π. Νούλας, η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι.


Να ευχηθουμε στον Δημητρη καλη επιτυχια στην επιλογη του.

Katochi news