26 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Φεβρουαρίου


  • ΕΙΠΕ...


     Το να βρίσκει και να λέει κανείς τα σφάλματα των άλλων είναι ίσως εύκολο και δυνατό στον καθένα, το να υποδείξει όμως τη σωστή σε κάθε περίσταση λύση, τούτο είναι έργο μόνο σοφού συμβούλου.

    Δημοσθένης

    αθηναίος ρήτορας και πολιτικός.




    1910
    Ιδρύεται το Εργατικό Κέντρο Αθήνας από τέσσερα σωματεία: των ραφτάδων, των μαρμαρογλυπτών, των λατόμων και των τυπογράφων.
    1911
    Σοβαρές συγκρούσεις προκαλεί η συζήτηση στην αναθεωρητική Βουλή για τη γλώσσα στην οποία θα γραφτεί το Σύνταγμα. Οι φοιτητές διαδηλώνουν εναντίον των απόψεων του Κωστή Παλαμά, που δηλώνει κοροϊδευτικά: «Είμαι στρογγυλά και χτυπητά, μαλλιαρός απολύτως».
    1936
    Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες, ο Φέρντιναντ Πόρσε παρουσιάζει το «λαϊκό αυτοκίνητο», γνωστότερο ως Volkswagen.
    1969
    Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινίαΖήτα του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον τότε ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.
    1993
    Έξι άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότεροι από χίλιοι τραυματίζονται από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, σε έναν από τους δίδυμους ουρανοξύστες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή τρομοκρατική επίθεση επί αμερικανικού εδάφους.
    1995
    Η παλαιότερη επενδυτική τράπεζα της Βρετανίας Barings Bank καταρρέει, όταν ένας υπάλληλός της χάνει στην αγορά παραγώγων κεφάλαια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα αγορασθεί για 1 λίρα από την ING.




                 

























































      ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/

      Μ.ΜΑΝΕΤΑ
      (marilena.mane@gmail.com)