05 Φεβρουαρίου 2014

ΌΡΑΜΑ (Γ. Καλόκληρος)


                           
                                 
Η Ελπίδα και τα Όνειρα  , όσον αφορά τους Νέους τους  πάσχοντας και τους πλούσιους  , πεθαίνουν τελευταία και κανένας δεν έχει  δικαίωμα να τα σκοτώνει,


Image and video hosting by TinyPic

να τα καπηλευτεί και να τα  ποδοπατεί .Και αυτοί που τυγχάνει να έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι η αυτοί που θα ήθελαν να το αποκτήσουν  δεν πρέπει   να καπηλεύονται της προσδοκίες   με παροχές ασύμβατες η συμβατές γιατί όποιος χρειάζεται οξυγόνο δεν βάζει το κεφάλι του στην εξάτμιση.
Η κοινωνική  πολιτική δεν είναι περίσσευμα η φιλοδώρημα , δεν μπορεί να πλειοδοτεί σε λαϊκισμό, χρειάζεται ένας οικοδομητικός διάλογος με όλες της φωνές των ενδιαφερομένων που θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν για τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα βρίσκοντας την ποιο κατάλληλη λύση για όλους, και όχι να αφήσουν αδικημένους και εχθρούς η νικητές και ηττημένους που σε μια μικρή κοινωνία, που μέχρι χθες έπιναν καφέ μαζί ,  τώρα να αγριοκοιταζονται  και να μην μιλιούνται μεταξύ τους και ο νέος που θέλει να εγγραφή σε έναν από τους δυο Συνεταιρισμούς το σκέπτεται γιατί με την επιλογή του θα δημιουργήσει εχθρούς άθελα του. Αλλά όλοι όμως έχουν  κάθε  νόμιμο δικαίωμα  στα  δικαιώματα. Οι  Συνεταιρισμοί θα πρέπει να βοηθηθούν για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί  και βιώσιμοι ,αγοράζοντας τα εφόδια τους σε χαμηλότερη τιμή  και ενοικιάζοντας την Δημόσια γη φτηνότερα  και  κατ αυτόν τον τρόπο ο Δήμος δίνει το παράδειγμα  και στο Κράτος ότι μειώνει τα κέρδη του για την επιβιώσει των δημοτών του. Οι Συνεταιρισμοί θα πρέπει να είναι υγιείς επιχειρήσεις έχοντας ίδια κεφάλαια( θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους) για να δύναται να εκμεταλλεύονται και της παροχές από τα διάφορα κονδύλια  αλλά και την βοήθεια του Κράτους . Και σωστό ,τίμιο και ηθικό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι  και οι συγγενής τους, για να μην τύχουν εκμετάλλευσης από τον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο, να μην μπουν σε κανένα ψηφοδέλτιο…..δίνοντας ένα τελειωτικό χτύπημα στο  υποτιθέμενο ρουσφέτι που μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους κακόβουλους και αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και σεβαστό από όλους τους υποψήφιους Δημάρχους. Η δε κατανομή να γίνει κατά τέτοιο τρόπο που ο φτωχός να γίνει λιγότερο φτωχός και ο έχοντας να μην γίνει μεγάλο τσιφλικάς.
Θα πρέπει να διεκδικούμε το σωστό το νόμιμο και το δίκαιο χωρίς οργή ,μίσος η απογοήτευση. Το όραμα μας  να μοιάζει με μαγική  λύση χωρίς να παραδίνετε  και να   παρασύρετε   από διαφόρους  ρήτορες που καταγγέλλουν και υπόσχονται τα πάντα.
                                                                                           
          Καλοκληρος    Γεώργιος