26 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΟΧΗ! Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ (του Δημ. Γεωργίου Κοκοτός)

Το προεκλογικό κλίμα ζεσταίνεται και η παρούσα δημοτική αρχή δίνει τα ρέστα της στο χωριό μας επικοινωνιακά.

Image and video hosting by TinyPic





Δεν κατηγορώ το έργο που γίνεται στο γήπεδο της Κατοχής. Αντίθετα είναι ένα έργο που έπρεπε να γίνει πριν 12 χρόνια όπως επίσης και ένα κλειστό γυμναστήριο στην ευρύτερη περιοχή των Οινιάδων . Το θέμα όμως είναι τι άλλο θα γίνει στο χωριό μας αυτήν την προεκλογική περίοδο; Υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός ή θα είναι πάλι μπαλώματα που θα ξηλωθούν; Με αφορμή την αποχέτευση Κατοχής, που θα δημοπρατηθεί σύντομα από τον Δήμο Μεσολογγίου μάλλον και αυτό μέσα στον Μάρτιο http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%A9%CE%A9%CE%A1%CE%96-%CE%A92%CE%9B ( όλα τα έργα προεκλογικά δημοπρατούνται για κάποιο περίεργο λόγο..)
θα μπούμε σε μια δύσκολη περίοδο για το χωριό μας, στην όποια θα σκάφτει όλο το χωριό ώστε κάθε σπίτι να συνδεθεί με την αποχέτευση. Άρα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή και το έργο μόνιμο. Ένας άλλος λόγος που πρέπει να κάνουμε υπομονή θα είναι το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του χωρίου το όποιο ήταν σχεδόν άριστο μέχρι που γίναμε Δήμος Οινιάδων όπου και έγιναν επεμβάσεις στο ασφαλτοτάπητα, με χρήση μπετόν όπου κατέστρεψε τους δρόμους δημιουργώντας λακκούβες και με την βοήθεια της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. τις πολλαπλασίασε.
Θα ήταν καλό οι πολίτες της Κατοχής να μην ζητούν τώρα από το Δήμο παρεμβάσεις στα οδοστρώματα που έχουν προβλήματα αλλά και να μην επιτρέψουν κάποιο προεκλογικό έργο όπως στις προηγούμενες εκλογές με επιλεκτικούς πεζόδρομους με πέτρινες πλάκες για να μαζευτούν μερικά ψηφοδέλτια. Ο λόγος δεν είναι οι ψήφοι αλλά ότι αυτά τα έργα θα καταστραφούν με την δημιουργία της αποχέτευσης στο χωριό και θα χρειαστούν χρήματα για να ξαναγινούν. Πρέπει να υπάρξει άμεσα γενικός σχεδιασμός τόσο για τα οδοστρώματα όσο και για την αποχέτευση και να μην θεωρηθούν ξέχωρα έργα αφού είναι αλληλένδετα. ΙΣΩΣ είναι η ευκαιρία του χωρίου να γλιτώσει από τις λακκούβες εφόσον αποκατασταθούν οι δρόμοι με τα σωστά υλικά και εφόσον σχεδιαστεί από την αρχή και με ορίζοντα 30ετίας και όχι τετραετίας. Μπορεί το ΕΣΠΑ να δίνει χρήματα για μεγάλα έργα αλλά η Κατοχή έχει ανάγκη από λύσεις στα καθημερινά προβλήματα δρόμοι(αποκατάσταση και διάνοιξη νέων δρόμων που έχουν κολλήσει εδώ και 20 χρόνια), ύδρευση, ανάπλαση πλατειών και το σημαντικότερο όραμα για τους νέους που μένουν σε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να δουλέψουμε εγώ, εσείς και η νέα δημοτική αρχή.


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡ. ΚΟΚΟΤΟΣ