27 Φεβρουαρίου 2014

«Η φαρσοκωμωδία ξεπέρασε κάθε όριο!» ( ενημέρωση από Δημ Κοκοτό)

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά» για την μεταφορά των γραφείων του ΟΑΕΕ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο


Τις ημέρες αυτές παρακολουθούμε δηλώσεις επί δηλώσεων και παρεμβάσεις κυβερνητικών βουλευτών αλλά και υποψήφιων Δημάρχων με τρόπο ώστε να καταδειχτεί το όψιμο ενδιαφέρον τους σχετικά με την κατάργηση και μεταφορά των γραφείων του ΟΑΕΕ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο.


Image and video hosting by TinyPic




Το απύθμενο θράσος και η υποκρισία αυτών των δηλώσεων δεν έχει όριο! Την στιγμή που οριστικά αποτελεί ειλημμένη κυβερνητική απόφαση το κλείσιμο του ΟΑΕΕ στο Μεσολόγγι αυτοί κανοναρχούν για την τιμή των όπλων, δοκιμάζοντας πλέον την κοινή λογική!
Θέλουμε να δηλώσουμε ως συνδυασμός, ότι οι αποφάσεις αυτές αφενός έχουν ονοματεπώνυμο και αφετέρου πρέπει άμεσα να ανακληθούν! Δεν γνωρίζουν άραγε οι κ.κ. Καραγκούνης, Σαλμάς, Καραπάνος και Μουρκούσης ποιοι έχουν πάρει την πολιτική απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα; Αν το γνωρίζουν οφείλουν να το καταγγείλουν και να αφήσουν τις παρεμβάσεις του τύπου «κατόπιν τηλεφωνικών ενεργειών μου» που δεν στοιχίζουν και τίποτα. Ας μην κουνούν μαντήλι και ρίχνουν λευκή πετσέτα μπροστά στην στοχευμένη αποψίλωση των υπηρεσιών της πόλης του Μεσολογγίου. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο. Ανάκληση λοιπόν τώρα και καταγγελία όλων όσων ευθύνονται για την μεθοδευμένη εξόντωση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου!
Διερωτώμαστε αν κανείς μίλησε με την 9μελή διοίκηση του ΟΑΕΕ – υπεύθυνα και με επίσημη αλληλογραφία- και αν ενδιαφέρθηκε να μάθει το σκεπτικό του Οργανισμού για την απόφαση αποχώρησης των γραφείων από το Μεσολόγγι και την εγκατάσταση τους στο Αγρίνιο. Ενημερώνουμε (κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει τόσο η δημοτική αρχή όσο και όσοι καυχιούνται ότι ασχολούνται και ενδιαφέρονται για το θέμα) ότι το ζήτημα έχει προκύψει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 (13-09-2013) όταν παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το εγκριθέν Οργανόγραμμα Περιφερειακών Διευθύνσεων σύμφωνα με το οποίο παραμένει μόνο μία περιφεριακή Διεύθυνση στην περιοχή και αυτή στο Αγρίνιο.
Τι σημαίνει άραγε η δήλωση του υπουργού Εργασίας «Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς των γραφείων του ΟΑΕΕ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση»;;. Μήπως ότι την απόφαση την λαμβάνει άλλος υπουργός; Ο Υπουργός δηλαδή Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης!
Υπήρξε κύριοι επίσημη αλληλογραφία και συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό ή με τον Διοικητή του ΟΑΕΕ; Ποιοι οι ουσιαστικοί λόγοι κλεισίματος του γραφείου; Ζητήσατε τις γνωμοδοτήσεις ή τις μελέτες βάση των οποίων λήφθηκε μια τέτοια απόφαση; Διεκδικήσατε συμμετοχή στη διαβούλευση ενός τέτοιυ ζητήματος; Επιχειρηματολόγησε κανείς υπέρ της ύπαρξης του γραφείου στο Μεσολόγγι;
Ας δουλέψουμε κύριοι επιτέλους και ας αφήσουμε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην άκρη!
Το Γραφείο Τύπου
Του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ