25 Φεβρουαρίου 2014

Δικαίωση στις φωνές και αντιδράσεις του katochi News "Κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος ο Ν. Μάνεσης με την εκπομπή 60’ Ελλάδα"

Ο κύριος Μάνεσης, ο δημοσιογράφος της... αλήθειας (????), γίνεται παντού αρνητική παρουσία και παράδειγμα προς αποφυγής. Δεν ξέρουμε τον σκοπό της εκπομπής του αφού προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.



Image and video hosting by TinyPic




Τα sites και τα blogs ανά περιοχή ένα ένα δικαιώνουν και τη δική μας θέση στις αντιδράσεις τους προς τον εν λόγω κύριο για τα ψευδή στοιχεία που δημοσιεύει και τις εντυπώσεις που προσπαθεί να κερδίσει σε ότι αφορά τη δημοσιότητα.
Ο Ν. Πλακίδας μας έστειλε το παρακάτω δημοσίευμα γεμάτο αντιδράσεις στον ανεπιθύμητο δημοσιογράφο σε επισκέψεις του σε άλλα μέρη:
"

Κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος ο Ν. Μάνεσης με την εκπομπή 60’ Ελλάδα

Ανεπιθύμητος κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ο δημοσιογράφος Ν. Μάνεσης με την εκπομπή 60’ Ελλάδα. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τον τρόπο παρουσίασης των περιοχών σε Μεσολόγγι – Άρτα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές   άμεση είναι και η παρέμβαση της κίνησης πολιτών Αγράφων οι οποίοι καταγγέλλουν όπως και οι προηγούμενοι για  δυσφήμηση, με τον τρόπο που η εκπομπή παρουσιάζει τον τόπο τους. Όπως είχε απαντήσει ο ίδιος μέσω εκπομπής, σκοπός του δεν είναι να συναντιέται με τους τοπικού άρχοντες προβάλλοντας τα θετικά των περιοχών ενόψει μάλιστα και της προεκλογικής περιόδου αλλά τα προβλήματα (με εξαίρεση βέβαια το Καρπενήσι  που είχε και τον αέρα του lifestyle).
Η επιστολή που μας έστειλε η Κίνηση Πολιτών Αγράφων έχει ως εξής:
Υπάρχουν και αυτά τα Άγραφα κ.Μάνεση..
Αγαπητέ κ. Μάνεση
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμέναμε την προβολή της εκπομπής του σταθμού σας «60 λεπτά Ελλάδα», που αναφέρονταν στα απάτητα Άγραφα.
Δυστυχώς παρακολουθώντας την ολόκληρη μείναμε έκπληκτοι από την ελλιπέστατη παρουσίαση και την τελικώς δυσφήμιση του έρμου τούτου τόπου αφού παρουσιάσατε μόνο την αρνητική πλευρά των Αγράφων,
τα Άγραφα των προβλημάτων ,τα Άγραφα της μιζέριας και της φτώχειας..
Φυσικά και η Δυτική Ευρυτανία έχει σοβαρά προβλήματα που οφείλονται κυρίως στην ανυπαρξία όλων αυτών των ανίκανων που διοίκησαν για 30 και πλέον χρόνια αυτόν τον τόπο.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Τα Άγραφα έχουν περήφανους και αξιοπρεπείς ανθρώπους γεμάτοι αγάπη και φιλοξενία ,απέραντες ομορφιές που μπορεί να είναι περισσότερες από τα προβλήματα.
Τα Άγραφα είναι..
Η Ιερά Μονή Τατάρνας , η Παναγιά Στάνα στα Επινιανά ,η  Σπηλιά του Κατσαντώνη στο Μοναστηράκι, το Γεφύρι του Μανώλη, το Γεφύρι Τέμπλας,  το Φαράγγι Μπουζονίκ , το Ελληνομουσείο Αγράφων στα Βραγγιανά ,το Κάστρο Τσούκας , το Κυπαρίσσι του Πατροκοσμά στην Πρασιά, οι Άγιοι Ταξιάρχες και το Μουσείου στο σχολείο του Μαράθου ,το Φαράγγι στο Ασπρόρεμα και της Τρύπας του Αγραφιώτη κ.α
Τα Άγραφα είναι..
Η λίμνη των Κρεμαστών,οι πανέμορφες γέφυρες Τατάρνας και Επισκοπής,τα παλιά γεφύρια της Βίνιανης,η Παλαιά Βίνιανη με το μικρό μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, το Μνημείο των Πεσόντων στο Νυμάτι κ.α
Τα Άγραφα είναι..
Τα δεκάδες ποτάμια και παραπόταμοι του Αχελώου,οι παλιοί νερόμυλοι,τα παλιά αρχοντικά με τις αυλές τους,οι αγέρωχες βουνοκορφές ,τα πετρόχτιστα αλώνια κ.α
κ. Μάνεση επειδή είναι σίγουρο ότι και εσείς ο ίδιος δεν είστε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της εκπομπή σας στα ιστορικά Άγραφα ,
σαν ενεργοί πολίτες της Δυτικής Ευρυτανίας σας προσκαλούμε για μια ξενάγηση που πράγματι θα έχει Αγραφιώτικο άρωμα και που θα αναδείξει τις παραπάνω ομορφιές των ξεχασμένων μεν αλλά περήφανων Αγράφων..
Kίνηση Πολιτών
Aγράφων