27 Μαρτίου 2014

Άνθρωποι σαν το Δημήτρη Σίσκο αξίζει να λέγονται Κατοχιανοί! [επιστολή Δημ. Πίτσικου]

Image and video hosting by TinyPic
 








Η Δήμητρα Πίτσικου μας έστειλε μια επιστολή για τον Δημήτρη Σίσκο που θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της αλλά και είναι η ίδια, μαζί με τον σύζυγό της Μάκη Μπαλωμένο, ο λόγος που αυτός ο άνθρωπος νοιάστηκε για το χωριό μας και το ενδιαφέρων του να παραμένει ζεστό ... σαν να γεννήθηκε εδώ.

Ας διαβάσουμε την επιστολή της Δήμητρας:


"Με μεγάλη χαρά διάβασα προ ημερών το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Σίσκου, πρόεδρου της ΑΧΕΠΑ Κάνσας Σίτι 
, που γνώρισα πέρυσι τον Μάιο κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στο Κανσας και  με συγκίνησε ιδιαίτερα για το μεγάλο  ενδιαφέρον που έδειξε και δείχνει για τον τόπο μας.
Είναι ο άνθρωπος που με γενναιοδωρία πρόσφερε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την βελτίωση των χώρων υγιεινής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατοχής. Και όλα αυτά για ένα σχολείο που έχει δει μόνο από φωτογραφίες και ευαισθητοποιήθηκε άμεσα για να έχουν τα δικά μας παιδιά ένα καθαρό και ανθρώπινο χώρο, γιατί έχει μάθει να προσφέρει στην ζωή του ανιδιοτελώς και χωρίς ανταλλάγματα. Και αναλογίζομαι, πόσο διαφέρει από τους ντόπιους πολιτικούς μας, που για να συντηρήσουν ένα δημόσιο ίδρυμα (αυτονόητα δική τους υπευθυνότητα και υποχρέωση, γι' αυτό τους έχουμε ψηφίσει), που όταν τους πλησιάσεις σου ζητούν ανταλλάγματα και πόσους ψήφους θα τους φέρεις, δυστυχώς!
Δυστυχώς γιατί η Ελλάδα χάνει τα άξια παιδιά της στο εξωτερικό και άνθρωποι σαν τον Δημήτρη Σίσκο μεγαλουργούν σε άλλες χώρες. Ευτυχώς όμως, για εμάς, δεν ξεχνούν την πατρίδα και την κρατούν βαθιά μες την καρδιά τους δείχνοντάς το έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί.  
Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, να σας πω ότι είναι ένας άνθρωπος με ήθος, αξίες και αγάπη για τον τόπο μας γιατί παρακολουθεί και ενημερώνεται μέσω διαδικτύου για τα νέα της Κατοχής και του ευρύτερου δήμου και μοιράζεται τις αγωνίες της περιοχής γιατί μας έχει στην καρδιά του. Γι' αυτό, πιστεύω ότι η Κατοχή χρειάζεται το ενδιαφέρον τέτοιων μεγαλόψυχων ανθρώπων που αξίζει να λέγονται... Κατοχιανοί!

Φιλικά,
Δήμητρα Πίτσικου "