26 Μαρτίου 2014

« Ένας συγχωριανός μας τιμά το χωριό μας » [Ελένη Σ. Ρόμπολα]



                                                 « Ένας συγχωριανός μας τιμά το χωριό μας »

25η Μαρτίου 2014,
Ένας συγχωριανός μας, τιμά επάξια το χωριό μας στο νησί με τη μεγάλη ναυτική παράδοση, την όμορφη Ύδρα.


Image and video hosting by TinyPic

   Ο Νίκος Ρόμπολας του Σωτηρίου, βρίσκεται στο 4ο έτος, στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων της Ύδρας. Έχοντας το μεγαλύτερο βαθμό για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, κράτησε με περηφάνια τη Γαλανόλευκη σημαία μας.


    Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος από την πρώτη χρονιά στη σχολή είναι πρόεδρος του έτους του και φέτος είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.
Η σχολή ΑΕΝ Πλοιάρχων Ύδρας είναι η πιο ιστορική από τις σχολές. Ιδρύθηκε το 1749 ως σχολείο του Αγίου Βασιλείου που εξελίχθηκε σε «Ναυτική της Ύδρας Σχολή». Το 1927 πέρασε στη φροντίδα της Ένωσης Ναυτικών Ύδρας και λειτούργησε ως ιδιωτική σχολή, αλλά το 1930 έγινε δημόσια και ονομάστηκε Σχολή Εμπορικής Ναυτιλίας Ύδρας, η οποία έχει βγάλει σπουδαίους καπεταναίους και εφοπλιστές.
Η σχολή βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, είναι αποκλειστικά πλοιάρχων και παρέχει δυνατότητα εσωτερικής φοίτησης των σπουδαστών.

   Από την ΑΕΝ Πλοιάρχων Ύδρας έχουν αποφοιτήσει δύο ακόμα συγχωριανοί μας, ο Δημήτριος Ντάνος του Γρηγορίου και ο Δημήτριος Ροδάτος του Ιωάννη.



                  


   Καθώς τα τελευταία χρόνια πολλά κορίτσια και αγόρια από το χωριό μας επιλέγουν να ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο της θάλασσας, θα ήθελα να τους ευχηθώ, αλλά και σε όλους τους ναυτικούς μας, να έχουν καλά ταξίδια, γεμάτα με όμορφες εμπειρίες, ήρεμες θάλασσες και τον Άη Νικόλα στην πλώρη τους.





                                                                                 Katochi news σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
                                                                                                                Ελένη Ρόμπολα