14 Ιουνίου 2014

Συνέχεια εθελοντών στην καθαριότητα Γουλιμή και άνω πλατείας Κατοχής [φώτο & video]

   

   Και σήμερα συνεχίστηκε ο καθαρισμός στο ιστορικό αρχοντικό Γουλιμή με τους εθελοντές από νωρίς στον χώρο.
   Το παρών ανά τακτά διαστήματα έδιναν συγχωριανοί μας και πρόσφεραν με κάθε τρόπο ότι μπορούσαν.

   Άλλοι λόγω δουλειάς που δεν έδωσαν το παρών μας έδωσαν για χρήση εργαλεία, (τσαπιά, καρότσια, μηχανήματα κοπής για χόρτα, πριόνια ως  τρακτέρ, κτλ).
   Δύσκολες συνθήκες αφού η ζέστη και ο ήλιος έκαναν πιο δύσκολη την προσπάθεια. Άλλοι ήρθαν με πυρετό, άλλοι με τα χέρια καθάριζαν γιατί σε κάποια σημεία δεν έμπαινε μηχάνημα. Ο ζήλος ήταν μεγάλος και κόντρα στις συνθήκες κανείς δεν το έβαλε κάτω.
   Άλλη μια φορά όλες οι ηλικίες έδωσαν το παρόν στο χώρο, τα μικρά παιδιά που κοιτούσαν και σίγουρα παραδειγματιζόταν και στην πρώτη ευκαιρία περίμεναν μια παράκληση βοήθειας και σε μεγαλύτερης ηλικίας που μέσα στον ήλιο μάζευαν σκουπίδια και κλάδευαν!



   Στον σημερινό καθαρισμό περιλαμβανόταν και η άνω πλατεία του χωριού.

Ελπίζουμε στην επόμενη κίνηση του δήμου Μεσολογγίου που είναι να στείλει ένα φορτηγό να μαζέψει τα σκουπίδια και τα αγριόχορτα που είναι σε σωρούς.

Τέλος όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν, στην επόμενη ανακοίνωσή  μας, λουλούδια να βάλουμε στην πλατεία καθώς και στο χώρο του Γουλιμή. 

 Πολλά μπράβο σε όλους και ήταν μόνο η αρχή. 

Ευχόμαστε στην επόμενη δραστηριότητα που όλοι μας αποφασίζουμε να γίνουμε περισσότεροι, γιατί θέλουμε το καλό μας στο σύνολο.