22 Αυγούστου 2014

ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ:Και το παρεμπόριο συνεχίζεται-Νέα επιχείρηση της αστυνομίας

Έχουν γίνει αναφορές και στο παρελθόν για υπαίθριες αγορές αλλοδαπών αλλά και κατά διαστήματα ημεδαπών που πουλούν τα πάντα και σε οποιονδήποτε σε κάθε ηλικία. Με τα μάτια μας έχουμε δει ανήλικους να αγοράζουν   μαχαίρι στιλέτο στην τιμή του 1. Μια εύκολη αγορά που χρόνια τώρα δεν ελέγχεται....
katochi News 
0APARE
Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις με σκοπό το παραεμπόριο και την οδική ασφάλεια- Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παραεμπορίου και τον έλεγχο της κυκλοφορίας οχημάτων και προσώπων με στόχο την οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκαν χθες (21-8-2014), καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.
Πιο συγκεκριμένα σε περιοχές της εδαφικής αρμοδιότητας της Ακαρνανίας:
Ελέγχθηκαν: τριάντα οκτώ (38) άτομα.
Συνελήφθησαν: δύο (2) αλλοδαποί για παραβάσεις του Νόμου περί υπαίθριου εμπορίου.
Κατασχέθηκαν : πεντακόσια είκοσι ένα (521) διάφορα προϊόντα (οικιακά είδη, παιχνίδια , μικροεργαλεία, είδη ρουχισμού, φορητές ηλεκτρικές συσκευές, ρολόγια, ηλεκτρονικά εξαρτήματα).
Σχηματίστηκαν : Επτά (7) δικογραφίες σε βάρος πέντε ημεδαπών και δύο αλλοδαπών, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν προϊόντα για τα οποία δεν είχαν τα απαιτούμενα παραστατικά διακίνησης και εμπορίας.
Παράλληλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αιτωλία, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον έλεγχο της νόμιμης κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και ατόμων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέχθησαν:   ογδόντα επτά (87) οχήματα
Βεβαιώθηκαν: σαράντα πέντε (45) διοικητικά πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αλλά και στην διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
cityvoice.gr