04 Σεπτεμβρίου 2014

Πρυτανικές αρχές 35 πανεπιστημίων από Ευρώπη και Η.Π.Α. υποδέχτηκε ο Ν. Καραπάνος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρυτανικές αρχές 35 πανεπιστημίων από Ευρώπη και Η.Π.Αυποδέχτηκε ο Ν.  Καραπάνος


Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως ΜεσολογγίουΝίκος Καραπάνοςτην Τετάρτη(3/9) το απόγευμαστο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Κεν.Πλατείαστο Μεσολόγγι υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες στο ιδρυτικό  συνέδριο"International ErasmusOlympic Society" που γίνεται στην Πάτρα.

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους ο κΚαραπάνος μεταξύ άλλων σημείωσε“Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίουως δήμαρχός τηςΚαι η χαρά πηγάζει από δύο λόγους.
Πρώτον γιατί η πόλη μας υποδέχεται, επικεφαλής πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη που στοχεύουν να τη θέσουν στο εκπαιδευτικό επίκεντρο των ιδρυμάτων τουςμε τη δημιουργία στο Μεσολόγγι καλοκαιρινού campus.
Δεύτερονδιότι εσείς είστε οι πρώτοι επίσημοι προσκεκλημένοι που υποδέχομαι ως δήμαρχος της πόληςαφού μόλις προχθές ανέλαβα τα καθήκοντά μου.
Στο χώρο που βρισκόμαστε όπως θα δείτε στη συνέχειασυμπυκνώνεται και παρουσιάζεται το ένδοξο ιστορικό και πνευματικό παρελθόν του Μεσολογγίου."
Μετά το καλωσόρισμα του δημάρχου Μεσολογγίουοι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνηςεκφράζοντας τον θαυμασμό τους για τα εκθέματα και κυρίως για το ιστορικό παρελθόν της πόλης.
Στόχος του συνεδρίου που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρώντο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.ΙΔυτικής Ελλάδας είναι η υπογραφή Καταστατικού για τη λειτουργία φορέα στη περιοχή που θα μελετά και θα προωθεί θέματα συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών φορέων και κοινωνικών εταίρων.
Στο ιδρυτικό συνέδριο συμμετέχουν πρυτανικές αρχές και αντιπροσωπείες από πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείουτης Γερμανίαςτης Βουλγαρίαςτης Ρουμανίαςτης Ιταλίαςτης Σλοβακίαςτης Τουρκίαςτης Τσεχίαςτης Ιρλανδίας και των Η.Π.Α.,καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Παιδείας της Κύπρου και της Τσεχίας.
Σε δηλώσεις του ο κΝίκος Καραπάνος τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στους στόχους της πρωτοβουλίας και υπογράμμισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο εκ των στόχων της πρωτοβουλίας,  δηλαδή η περιοχή για τη  δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων να είναι η πόλη του Μεσολογγίου.



Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014
Δήμος για τα παιδιά μας - Νίκος Καραπάνος
τηλέφωνο : 2631056805