12 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Παρακάτω σας κοινοποιούμε μια επιστολή προβληματισμό του μαθητή Στέφανου Μ. που αφορά τη μετακίνηση των παιδιών από την Κατοχή στο ΓΕΛ Νεοχωρίου.
Το θέμα πρέπει άμεσα να λυθεί καθώς τα έξοδα, μαζί με το εισιτήριο μετακίνησης, το μήνα μαζεύονται πολλά σε ένα νοικοκυριό για τις εποχές που ζούμε.. Η δική μας παρατήρηση έρχεται από μια φωτογραφία με δύο όψεις που αφορά την ασφαλή μετακίνηση με μαθητικό λεωφορείο ή τρόπους με λιγότερο κόστος!
katochiNews
katochinews@gmail.com






Στέφανος Μ. (μαθητής):

"Είναι γνωστό πλέον τοις πάσι πως όσον αφορά τη Δημοτική Ενότητα Οινιάδων, η Κατοχή αποτελεί το μοναδικό χωριό του οποίου οι μαθητές δεν ‘δικαιούνται’ τη χρήση μαθητικού δρομολογίου για τη μετακίνησή τους από και προς το Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου. Παρόλο που οι μαθητές της Κατοχής αποτελούν τη δεύτερη πληθυσμιακή ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Νεοχωρίου, μετά τους μαθητές του Νεοχωρίου, τυγχάνουν χειρίστης μεταχείρισης όσον αφορά το θέμα της μετακίνησής τους. 

Είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να πληρώνουν για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο τους ένα αντίτιμο που φτάνει τα 2,20€ (1,10€ + 1,10€) καθώς το Αστικό ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, του οποίου τα τακτικά δρομολόγια χρησιμοποιούν, δεν δέχεται ούτε καν την καταβολή του μισού προβλεπόμενου εισιτηρίου, ένα αντίτιμο που και πάλι φτάνει το 1,20€ (0,60€ + 0,60€). 

Πέρυσι ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς. Φέτος η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να αναλάβει και πάλι το κόστος και να κάνει πραγματικότητα το προεκλογικό της σύνθημα «Δήμος ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ», ή μήπως οι Κατοχιανοί μαθητές είναι στα μάτια κάποιων πολίτες δεύτερης κατηγορίας;


Σκόπιμη είναι η επαγρύπνηση και η ανάληψη αποτελεσματικών και άμεσων πρωτοβουλιών από τους τοπικούς άρχοντες αυτού του του Δήμου. 
Ελπίζουμε στην άμεση επίλυση αυτού του προβλήματος!"