04 Σεπτεμβρίου 2014

Δώρα Καρατζογιάννη: Η Κατοχιανιά πλαστική χειρουργός που κάνει... θαύματα!


Η ιατρός Δώρα Καρατζογιάννη γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτ/νιας και μεγάλωσε στην Κατοχή Μεσολογγίου. Κόρη του Γερασίμου και της Αλίκης Καρατζογιάννη κάτοικοι Κατοχής και έχει άλλα 4 αδέρφια τους: Παναγιώτη, Γιώργο, Μαρία και Σπύρο.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε την ειδικότητα της «Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής».

Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια ως ομιλητής.
Ασκεί την ειδικότητα του πλαστικού χειρούργου σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών ενώ το ιατρείο της βρίσκεται στο Μαρούσι επί της οδού Σώρου 3-5 & Κηφισίας.
Τηλ επικ: 210-3230000 & κιν. 6932 588317
Επισκέπτεται την Κατοχή 2 με 3 φορές το χρόνο μαζί με την οικογένειά της στο πατρικό της σπίτι.
Ψάξαμε μέσα στις τόσες συνεντεύξεις και διαλέξαμε από το ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Έθνος στη στήλη Ask the doctor.

Ανανεώνοντας το πρόσωπο.

-Ποια η διαφορά ανάμεσα στο
botox και το υαλουρονικό οξύ;

-Είναι δύο διαφορετικά υλικά με διαφορετική χρήση και εφαρμογή. Το μόνο κοινό τους είναι ότι πρόκειται για ενέσιμες θεραπείες που γίνονται στο ιατρείο. Το Botox-Dysport χρησιμοποιείται για την εξαφάνιση ή βελτίωση των των δυναμικών ρυτίδων που προκαλούνται από την κίνηση – σύσπαση των υποκείμενων μυών στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και στο πόδι της χήνας. Με την έγχυση Botox-Dysport σε πολύ μικρές δόσεις μέσα στον μυ, αυτός παύει να συσπάται και το δέρμα τεντώνεται και γίνεται πιο λείο. Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό δομικό συστατικό του οργανισμού και θεμελιώδες στοιχείο του δέρματος. Χρησιμοποιείται για το γέμισμα ρυτίδων στο πρόσωπο, (ρινοπαρειακές, ρυτίδες καπνιστή κλπ.), για το γέμισμα των χειλιών, για τον ανασχηματισμό του οβάλ προσώπου, αλλά και για τις ρυτίδες στο ντεκολτέ. Τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες για το Botox-Dysport και 1-2 χρόνια για το υαλουρονικό οξύ, ανάλογα με την περίπτωση.
-Αν κάνω botox, θα είναι φυσικό το αποτέλεσμα;

-Ναι, αρκεί να γίνει σωστή αξιολόγηση των αναγκών του προσώπου, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Η φυσικότητα του αποτελέσματος έχει να κάνει με την επιλογή των σημείων έγχυσης, ανάλογα π.χ. με το τόξο του φρυδιού.
-Πως μπορώ να απαλλαγώ από τις κηλίδες;

-Τα peelings με χημικά ή AHA, τα λέιζερ με παλμικό φως ή χρωστικές και οι λευκαντικές κρέμες, αλλά και ο κατά περίπτωση συνδυασμός τους, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Μόνη σας υποχρέωση, να φοράτε την αντηλιακή κρέμα σας με ευλάβεια και, το καλοκαίρι, να την ανανεώνετε κάθε 3 ώρες.
-Έχω ακούσει ότι το μέλασμα δεν εξαφανίζεται,. Αληθεύει;

-Πράγματι το μέλασμα είναι η πιο δύσκολη στην αντιμετώπισή της μελαγχρωματική βλάβη. Χρειάζεται καλή λήψη ιστορικού και σωστή εκτίμηση του προβλήματος. Με τα λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με λευκαντικές κρέμες, μπορούμε να βελτιώσουμε το χρώμα του και να περιορίσουμε την έκτασή του.
-Τι μπορώ να κάνω για τις σακούλες γύρω από τα μάτια;

-Βλεφαροπλαστική, τα αποτελέσματα της οποίας είναι από τα πιο εντυπωσιακά της πλαστικής χειρουργικής. «Ξεκουράζει» όλο το πρόσωπο, γιατί τα βλέφαρα είναι τα πρώτα που δείχνουν την κούραση, σας δείχνει νεότερη κατά δέκα χρόνια και συχνά δε γίνεται αντιληπτή από τον περίγυρο. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και η ασθενής βρίσκεται έπειτα από μία ώρα στο σπίτι της.
-Θέλω κι εγώ γεμάτα χείλια, αλλά φοβάμαι ότι δε θα φαίνονται φυσικά…
-Γι’  αυτό  είναι απαραίτητη η επιλογή του σωστού υλικού, το οποίο δεν πρέπει να είναι «μόνιμο», όπως η σιλικόνη. Πλέον, για το γέμισμα των χειλιών χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ, που δίνει χείλη όμορφα και σαρκώδη, χωρίς υπερβολές. Απορροφάται, άλλωστε, κάθε χρόνο από τον οργανισμό κατά 15%-30% και επιπλέον έχει αντίδοτο, την υαλουρονίδαση, η οποία αναστρέφει αποτελέσματα που δεν σας αρέσουν.
-Δερμοαπόξεση και peeling. Ποια η διαφορά;

- Η δερμοεπόξεση βοηθά στην ανανέωση των ανώτερων στοιβάδων του δέρματος, μέσω ελεγχόμενου χειρουργικού «ξυσίματος». Απαλλάσσει  από ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες και τις λεγόμενες ρυτίδες του καπνιστή, ενώ βελτιώνει την υφή που καταπολεμά τη θαμπάδα.
Γίνεται μόνο χειμώνα και απαιτούνται λίγες μέρες αποθεραπείας. Τα
peelings αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως δυσχρωμίες και επιφανειακές ουλές, ομαλοποιούν το δέρμα και εξαλείφουν λεπτές ρυτίδες. Χωρίζονται σε χημικά και φυτικά peelings, τα λεγόμενα ΑΗΑ, τα οποία είναι και τα πιο «light»
-Μπορώ να βελτιώσω το περίγραμμα του προσώπου μου χωρίς να κάνω lifting;

- Με έγχυση πολυγαλακτικού οξέως, το οποίο ενεργοποιεί το κολλαγόνο του οργανισμού, με μεσοθεραπεία PRP, που έχει πολύ καλά αποτελέσματα, και με εφαρμογή απορροφήσιμων ραμμάτων.
Αλλά τίποτε δε μπορεί να υποκαταστήσει το
facelift. Πολλοί το φοβούνται γιατί βλέπουν μόνο τα κακά αποτελέσματα.
Τα καλά δεν «φαίνονται»!