09 Σεπτεμβρίου 2014

Δημόσια Γνωστοποίηση για την πρόσληψη δύο Ειδικών Συνεργατών στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
«Για την πρόσληψη δύο (2) Ειδικών Συνεργατών με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, βάσει των διατάξεων του  άρθρου 163 του Ν.3584/07»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
    Έχοντας υπόψη:
  1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», που αναφέρεται στις αρμοδιότητες του Δημάρχου.
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 «Κύρωση του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», περί Ειδικών συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1.1.2013 σύμφωνα με τις περιπτ. 1 και 2 της υποπαρ. ΣΤ. 1 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/12 (ΦΕΚ 222/12.11.2012 τεύχος Α΄).
  3. Την 55/74802/29-12-2010 ερμηνευτική εγκύκλιο του Τμήματος Προσωπικού Ο.Τ.Α. της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκεντρωμένης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου διευκρινίζεται ότι για την πρόσληψη ατόμων στις θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών δεν απαιτείται η πρόβλεψη των θέσεων αυτών στον Ο.Ε.Υ. των δήμων, γιατί συνίστανται απευθείας από το νόμο.
  4. Τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 12 του Ν. 4071/12 σύμφωνα με το οποίο οι Γενικοί Γραμματείς δήμων , ιδιαίτεροι γραμματείς δημάρχων, ειδικοί σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες δημάρχων, περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι διορίστηκαν στις θέσεις αυτές κατά την τρέχουσα δημοτική και περιφερειακή περίοδο θεωρείται ότι έχουν διοριστεί για κάθε συνέπεια από την ημερομηνία της έκδοσης της απόφασης διορισμού τους από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο και όχι από την ημερομηνία της δημοσίευσης της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
  5. Το γεγονός ότι στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δεν είναι καλυμμένη καμία θέση Ειδικών Συνεργατών.
  6. Την αριθμ 30032/8-9-2014 βεβαίωση της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών περί ύπαρξης πίστωσης για την μισθοδοσίας των υπό πρόσληψη ειδικών Συνεργατών
  7. Την ανάγκη επικουρίας σε εξειδικευμένα επιστημονικά και τεχνικά θέματα, που μπορεί να αναφέρονται στη διενέργεια ερευνών, εκπόνηση μελετών, σύνταξη εκθέσεων, υποβολή προτάσεων ή εισηγήσεων, επεξεργασία και παρουσίαση στοιχείων απαραιτήτων για την πραγμάτωση των σκοπών του Δήμου, παροχής βοήθειας σε ειδικά θέματα που απασχολούν τις οργανωτικές μονάδες του Δήμου, συστηματική παρακολούθηση στον τομέα της δραστηριότητας του και κάθε άλλη εργασία που του ανατίθεται από το Δήμαρχο.
                                                    
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

1) Γνωστοποιεί την πλήρωση δύο (2) θέσεων Ειδικών Συνεργατών του Δήμου ως εξής:
  • Ενός (1) Δικηγόρου για την επεξεργασία νομικών θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου.
  • Ενός (1) ΠΕ Διοικητικού, για θέματα διοικητικής υποστήριξης  επεξεργασίας προτάσεων και εισηγήσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, δρομολόγησης πρωτοβουλιών για την δικτύωση των Μουσείων και των ιστορικών μνημείων, προβολή δραστηριοτήτων και της φυσιογνωμίας της πόλης.
2) Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας σε μια τοπική εφημερίδα ή την ανάρτηση της, να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς ή των ακριβών αντιγράφων τους.:
  • δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
  • Βιογραφικό σημείωμα καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να τεκμηριώνει την ακαδημαϊκή ή επαγγελματική εμπειρία
Η εμπειρία αποδεικνύεται ως εξής:
Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας .
Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986 για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
  • Αντίγραφο πτυχίου ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου αλλοδαπής, (σε περίπτωση που ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή πρέπει να προσκομίζεται πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το Ι.Τ.Ε ή από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την ισοτιμία, την αντιστοιχία του τίτλου και τη βαθμολογική αντιστοιχία αυτού), αντίστοιχου τίτλου σπουδών με το αντικείμενο απασχόλησης
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με την οποία θα δηλώνουν ότι έχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17). Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται  τα συγκεκριμένα προσόντα  ως αναφέρονται παρακάτω:
Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια της χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) (άρθρο 12 Ν. 3584/2007)
Να  έχουν συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού (21ο έτος) (άρθρο 13 Ν. 3584/2007)
Να είναι υγιείς (άρθρο 14 Ν. 3584/2007)
Προκειμένου για άνδρες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί από αυτές νόμιμα (άρθρο 15 Ν. 3584/2007)
Να μην έχουν απολυθεί από άλλη θέση για πειθαρχικούς λόγους (άρθρο 17 Ν. 3584/2007)
  • Τα παραπάνω θα πρέπει να υποβληθούν στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού (Δημοτικό Κατάστημα Ταχ. Δ/νση: Κ. Τρικούπη 7- Τ.κ. 30200 από ώρα 8.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες. Μπορούν επίσης να αποσταλούν διά συστημένης επιστολής.
3) Η πλήρωση των δύο (2) θέσεων των Ειδικών Συνεργατών, θα ενεργηθεί  ύστερα από δημόσια  γνωστοποίηση δια του τύπου με απόφαση Δημάρχου ο οποίος και θα προσλάβει το προσωπικό που κατά την κρίση του θα είναι κατάλληλο και μετά από ειδική συνέντευξη. Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
4)  Ο Ειδικός συνεργάτης, δεν παρεμβάλλεται  στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα ούτε οι θέσεις τους έχουν αντιστοιχία  με τις θέσεις της κλίμακας αυτής. Υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του οικείου Δημάρχου για την επικουρία του οποίου έχει προσληφθεί.
Δεν ασκεί  αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής και παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου τον οποίο έχει οριστεί να εξυπηρετεί. Το συμβουλευτικό του έργο απευθύνεται προς τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή.
5) Η άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση του λειτουργήματος του Ειδικού Συνεργάτη, του Ειδικού Συμβούλου και του Επιστημονικού Συνεργάτη (άρθρο 163 παργ. 7 του Ν. 3584/2007) , μπορεί όμως με απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εισαχθούν εξαιρέσεις στην εφαρμογή αυτής της παργ. μόνο όταν πρόκειται για πρόσληψη Ειδικού ή Επιστημονικού Συνεργάτη όπου στην περίπτωση αυτή έχουν εφαρμογή η παργ. 3 περ. Α΄ του άρθρου 29 του Ν. 3463/2006.
6) Η εργασιακή σχέση του Ειδικού Συνεργάτη διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 και η σύμβασή του είναι σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβεί την θητεία της δημοτικής περιόδου εντός της οποία θα προσληφθεί
7) Οι αποδοχές του Ειδικού Συνεργάτη, , καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία
8) Η Σύμβαση εργασίας του Ειδικού Συνεργάτη αποτελεί Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου λύνεται με τον θάνατο, την έκπτωση, την παραίτηση, την καταγγελία της ή την πάροδο των είκοσι ημερών από την αποχώρηση του Δημάρχου για την επικουρία του οποίου προσελήφθη εφόσον ο αντικαταστατής του δεν εκδηλώσει με πράξη του την συγκατάθεση για την διατήρησή του
9) Η απόλυση λόγω καταγγελία της σύμβασης ή η αποδοχή της παραίτησης ενεργείται με απόφαση Δημάρχου η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης
Η απόφαση θα κοινοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο μέσα σε είκοσι μέρες από την δημοσίευσή της
Η λύση επέρχεται με την κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο της κατά τα ανωτέρω απόφασης ή με την παρέλευση άπρακτης της 20ημέρης προθεσμίας, γίνεται δε αζημίως για τον Δήμο
Στην περίπτωση της έκπτωσης του Ειδικού Συνεργάτη ή της αποχώρησης του Δημάρχου, η λύση της εργασιακής σχέσης θα επέλθει αυτοδίκαια αζημίως για τον Δήμο η δε σχετική πράξη έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα
10) Στην πράξη πρόσληψης θα γίνει σχετική μνεία για την εξασφάλιση της πίστωσης για την μισθοδοσία των εν λόγω θέσεων των Ειδικών Συνεργατών
11) Η παρούσα γνωστοποίηση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο Πρόγραμμα«Διαύγεια» και θα δημοσιευθεί σε μία ημερήσια τοπική εφημερίδα ή σε μια εβδομαδιαία της πρωτεύουσας του Νομού

  
Η παρούσα να κοινοποιηθεί :
  1. κ. Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
  2. Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού
  3. Τμήμα Προϋπολογισμού & Λογιστηρίου
  4. Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ –ΕΝΤΑΥΘΑ (με την μικρότερη γραμματοσειρά)



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ  

onairnews.gr