11 Σεπτεμβρίου 2014

Το γυμνάσιο Κατοχής συνεχόμενο θύμα κλοπής


Είχαμε αναφέρει καιρό τώρα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας από τους επιτήδειους μεταλλοσυλέκτες που με επιδρομές τους στον κάμπο και σε δημόσια κτίρια για την συλλογή χαλκού και άλλων μετάλλων.

Αυτή τη φορά οι γνωστοί άγνωστοι που χρόνια τώρα κάνουν αυτή τη "δουλειά" ξαναχτύπησαν στο γυμνάσιο Κατοχής κλέβοντας το χαλκό από τον αλεξικέραυνο του κτιρίου. Η επιβεβαίωση ήρθε και από την επιστολή της διευθύντριας του γυμνασίου κ. Ζωής Δραγγανά που αναφέρεται ανοικτά στο μεγάλο πρόβλημα.
Από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής συχνά τα βράδια ακούν αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα που κατευθύνονται στο λόφο της Παναγίας  Ζωοδόχου Πηγής, όπου γυμνάσιο και εκκλησία είναι μέσα στο πευκόδασος. Οι έλεγχοι στην περιοχή πρέπει να γίνουν συχνοί γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει στο απροχώρητο!
Η εφημερίδα aixmi-news δημοσίευσε την επιστολή:
 " Άλλη μια κλοπή διαπιστώθηκε στο γυμνάσιο της Κατοχής, αφού κάποιοι έχουν βάλει στόχο το αλεξικέραυνο του σχολείου προκειμένου να παίρνουν το χαλκό από τα καλώδια.
Πρόκειται για τους γνωστούς - αγνώστους που ρημάζουν ότι μεταλλικό αντικείμενο βρουν μπροστά τους, για να το πουλήσουν στην ανακύκλωση. Έτσι είναι η δεύτερη φορά που «χτύπησαν» και το γυμνάσιο της Κατοχής, αφού την πρώτη φορά είχαν μπει και στο εσωτερικό και αφαίρεσαν πολλά ακόμη αντικείμενα. Η Διευθύντρια Ζωή Δραγγανά δημοσιεύει επιστολή με την οποία ζητά την αποκατάσταση της ζημιάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σας πληροφορώ ότι στις 8-9-2014, διαπιστώθηκε από τη Δ/ντρια του Γυμνασίου Κατοχής Δραγγανά Ζωή, κλοπή του χαλκού από το αλεξικέραυνο. Το περιστατικό συνέβη για δεύτερη φορά.
Τα Χριστούγεννα του 2012, εκτός από την κλοπή του χαλκού, έσπασαν το σχολείο και έκλεψαν υπολογιστές, κασετόφωνα και πολλά άλλα χρήσιμα αντικείμενα.
Σημειωτέον ότι το σχολείο βρίσκεται σε λόφο και μέσα στα πεύκα είναι πολύ επικίνδυνα για τους μαθητές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Θεωρώ ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να ενεργήσουν άμεσα για την αποκατάσταση της ζημιάς και το διορισμό φύλακα στο σχολείο».
Η Δ/ντρια
Ζωή Δραγγανά
Φιλόλογος"