11 Οκτωβρίου 2014

1ο & 2ο Δημοτικό σχολείο Κατοχής άμεση συντήρηση και έργο (Φώτο)

Επιμέλεια άρθρου: Δ.Κ./Δ.Λ.
katochinews@gmail.com


Ζητήσαμε από την Αγγελική Τριανταφύλλου να  μας ενημερώσει, αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του 2ου Δημ. σχολείου Κατοχής, για προβλήματα που τους απασχολούν. Την ευχαριστούμε θερμά για την άμεση πληροφόρηση της.


"Μίλησα πριν  λίγη ώρα με τον κ. Δημ. Λαχανά Δ/ντη 2ου δημοτικού σχολείου Κατοχής, και έγινε αναφορά σε έναν δρόμο που δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια ο οποίος είναι λειτουργικός και απαραίτητος για την ασφάλεια των μαθητών. Αυτό το οποίο είναι χρόνια σε εκκρεμότητα είναι ο δρόμος.  Από το 84 που λειτουργεί το δημοτικό βάσει σχεδίου πόλεως περιλαμβάνετε μέσα και δρόμος. Ουδέποτε έγινε. Οι δάσκαλοι και οι γονείς έχουν κάνει διάφορες ενέργειες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο δρόμος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ιδιωτικός και έχει παραχωρηθεί από γειτονικό οικόπεδο.Το σχολείο λοιπόν ζητά αυτό που νομίμως του ανήκει βάσει σχεδίου.Το πρόβλημα που δημιουργείται έχει να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών διότι τα αυτοκίνητα μπαίνουν στον προαύλιο χώρο,επίσης λόγω του κεντρικού δρόμου ,της τράπεζας και του super market είναι αδύνατη η στάση των οχημάτων έστω και για δευτερόλεπτα. Με το άνοιγμα του δρόμου τα οχήματα θα μπορούν να φτάνουν στην πόρτα του  δημοτικού και να συνεχίζουν χωρίς να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο."




(Παραχώρηση οικοπέδου για το δρόμο στο σχολείο γίνεται από την οικογένεια Γεωργίου Κοκοτού ΑΝ αποφασιστεί να ανοίξει ο δρόμος που θα εξυπηρετεί τους μαθητές γιατί όπως μάθαμε ο σημερινός τρόπος που οι μαθητές οδηγούνται σχολείο είναι εκτός σχεδίου. Η πληροφορία που πήραμε είναι επιβεβαιωμένη από τον Στάθη Κοκοτό του Γεωργίου ενώ αναφορά θετική προς την ολοκλήρωση έχει γίνει και από τον Δημήτρη Κοκοτό του Γεωργίου στο παρελθόν).

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατοχής έχουμε και λέμε:
Το σχολείο έχει να βαφτεί στους μέσα και έξω χώρους εδώ και 8 χρόνια! Σίγουρα θα πρέπει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων να βρουν τρόπους για τη συντήρηση γιατί ναι μεν οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά χρειάζονται άμεσες κινήσεις εύρεσης λύσης.
Το 2ο Δημοτικό με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων φρόντισαν να βαφτεί όπως πληροφορηθήκαμε.
Οι εθελοντές καθαρίζουν δρόμους και πεζοδρόμια, κόβουν αγριόχορτα και καλούν τη δημοτική αρχή να συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο άμεσα. Αν δεν βρουν τρόπους για λύση ας γίνουν εθελοντές για τα ίδια τους τα παιδιά.

  • Η είσοδος στο σχολείο είναι πάνω στη στροφή, κάποια σηματοδότηση και λίγα μέτρα πριν τη στροφή σαμαράκια θα ήταν απαραίτητα.


Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως θα πρέπει η δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες!!!!











Σε ότι αφορά Γυμνάσιο και ΕΠΑ.Λ. τα νεότερα σύντομα.