08 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη με τους χοιροτρόφους για τον έλεγχο της ευζωίας της παραγωγής




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Σύσκεψη με τους χοιροτρόφους για τον έλεγχο της ευζωίας της παραγωγής

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα των νέων αυστηρών προδιαγραφών και κανόνων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα της ευζωίας ειδικά των χοίρων, αλλά και για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στον τομέα αυτό, πραγματοποιήθηκε, χθες μεταξύ στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπηρεσιακών παραγόντων και χοιροτρόφων της περιοχής.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Χρήστου, υπηρεσιακοί παράγοντες και κτηνοτρόφοι του νομού.
Ο κ. Νικολόπουλος εξήγησε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες πάνω στο θέμα αυτό και οι καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος όλων.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε άμεσα, εντός ημερών, να ξεκινήσει έλεγχος και καταγραφή των χοιροτροφικών μονάδων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που χρειάζεται και τη συνεργασία των ίδιων των χοιροτρόφων.

Επίσης έγινε παρουσίαση σχετικά με τις συνθήκες ευζωίας που απαιτούνται πλέον. Από την πλευρά του ο κ. Χρήστου τόνισε ότι οι χοιροτρόφοι του νομού θέλουν την εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και θα βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στον τομέα της ευζωίας στην τοπική χοιροτροφία.