16 Οκτωβρίου 2014

Σκρόφες - παλιοπόταμος - Νεοχώρι {φώτο: Ηλ. Λουκάς - Ν. Πλακίδας]

Η χτεσινή μας περιήγηση ήταν από την απέναντι του Αχελώου και από το Κατοχιανό στο Νιοχωρίτικο.
(Τις πληροφορίες σας για κάτι ωραίο, ή την παρατήρησή σας θετική και αρνητική ακόμη και την κριτική σας προς εμάς ή αλλού επώνυμα πάντα, η επικοινωνία μας από εδώ: katochinews@gmail.com)

Πιο συγκεκριμένα στις 15-10-2014, με τον Νίκο Πλακίδα η περιήγησή μας ήταν στις Σκρόφες - Παλιοπόταμος πιο πέρα από το Λούρο σε μια άγονη περιοχή.

Όταν λέμε παλιοπόταμο εννοούμε την παλιά ροή του Αχελώου που για την εποχή το βουνό Κοτσιλάρης ήταν από την πλευρά της Κατοχής. Όταν το ποτάμι πλημμύριζε με τόσο μεγάλο όγκο νερών ήταν ανεξέλεγκτο και άλλαζε πορεία άνετα αφού ήταν κυρίαρχο. Με τον καιρό και τις προσχώσεις η κοίτη  του Αχελώου και με τη συμβολή των φραγμάτων ισορρόπησε και είναι σχεδόν στη μορφή τη σημερινή αν και προς τις εκβολές και λίγο πίσω ακόμη αλλάζει τη ροή του.
Μιλήσαμε για γεγονότα και μύθους, είδαμε από την άλλη πλευρά την Οξυά, ανεβήκαμε στον λόφο στην μεγάλη σκρόφα, είδαμε αγριοπούλια και ζώα της περιοχής. Να τα μοιραστούμε κάποια από αυτά σε φωτογραφίες; Καλή η περιγραφή αλλά δε μπορούμε να περιγράψουμε όσα είδαμε:























παλιοπόταμος














 Σκρόφες, απέναντι Οξυά