07 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση φορέα Δ.Ι.Π.Μεσολογγίου και Φιλοζωικής εταιρίας

Mεσολόγγι,  7 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του νόμου 4039/2-2-2014 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον ν. 4235/11-2-2014 σχετικά με την αντιμετώπιση και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης για τα αδέσποτα ζώα όπως τη δημιουργία καταφυγίου, την περισυλλογή, την σήμανση, την καταγραφή, τους εμβολιασμούς κτλ,
πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων φορέων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Φιλοζωικής Εταιρίας Μεσολογγίου και Αστυνομίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί ο τρόπος αλλά και οι πρωτοβουλίες που πρέπει από κοινού να αναληφθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εν λόγω θέμα.
Όπως υπογράμμισαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Διαμαντόπουλος Σπύρος, Μπουσμπουρέλης Δημήτρης και Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, «Η νέα δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διευθέτηση του θέματος των αδέσποτων ζώων και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς επιθυμεί την πολιτισμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων. Παράλληλα με βάση το δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την 22-7-2014 θα θέλαμε να προετοιμαστούμε πλήρως, για το επερχόμενο πρόγραμμα επιχορήγησης των Δήμων ύψους 1,3 εκ., που αφορά τη δημιουργία καταφυγίου , εγκαταστάσεων κτλ, το οποίο αναμένεται το προσεχές διάστημα και το οποίο θα προσφέρει σημαντική οικονομική βοήθεια στο οικείο Δήμο ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του ».