20 Οκτωβρίου 2014

Δραστηριοποιούνται οι γυναίκες με γυμναστική για να είναι σε φόρμα και υγεία στην Δημ. Κοινότητα Κατοχής. [Φώτο]

(Τις πληροφορίες σας για κάτι ωραίο, ή την παρατήρησή σας θετική και αρνητική ακόμη και την κριτική σας προς εμάς ή αλλού επώνυμα πάντα, η επικοινωνία μας από εδώ: katochinews@gmail.com)



Στο κοινοτικό κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Κατοχής από την εποχή συγχώνευσης δήμων Καποδίστρια και εν συνεχεία Καλλικράτη, είχε ως αποτέλεσμα και την συγχώνευση των υπηρεσιών. Έτσι η Κατοχή σε ένα τεράστιο κτίριο έχει μια υπάλληλο και στον επάνω όροφο την κτηνιατρική υπηρεσία. Στον επάνω όροφο όμως είναι και μια τεράστια αίθουσα η οποία είναι προς χρήση κάποιων εκδηλώσεων ή συμβουλίων κυρίως στο παρελθόν.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια ευχάριστη δραστηριότητα για τη χρήση του από γυναίκες του χωριού που γυμνάζονται στο χώρο. Σε αυτό το χώρο που πλέον καθαρίστρια δεν έχει πια η κοινότητα, οι ίδιες γυναίκες τον διατηρούν καθαρό, τον φροντίζουν και μάλιστα τον σκουπίζουν και σφουγγαρίζουν, όχι μόνο αυτό αλλά και τις σκάλες ως την έξοδο της κοινότητας. Πλήρωσαν για τη συντήρηση των παραθύρων και αλουμινένιων πορτών που οδηγούν στο μπαλκόνι, καθάρισαν την αίθουσα από πουλιά νεκρά που έμπαιναν μέσα και από νυχτερίδες καθώς και σκουπίδια, (κάποια από αυτά τα βλέπαμε κι εμείς). Μας ενημερώνουν ότι μπαίνει νερό από τη στέγη, στάζει στις βροχές και είναι κρίμα για το ξύλινο ταβάνι που θα σαπίσει αλλά και για κάποια έπιπλα που είναι στο χώρο. Δεν απαιτούν τίποτα σαν αντίτιμο γιατί κατανοούν τις δύσκολες συνθήκες αλλά και υπομονή χρειάζεται ο νέος πρόεδρος για να βάλει τάξη στην Δημοτική Κοινότητα καθώς και στο κτίριο. Θα συνεχίσουν εθελοντικά να προσπαθούν να βοηθήσουν σε ότι μπορούν.
Τις ρωτήσαμε για τη συγκέντρωση που κάνουν για τη γυμναστική και πόσο τις ικανοποιεί αυτό.
-«Και στο χωριό μας, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά και τα γεγονότα που έχουν αλλάξει τη ζωή μας, μείωσαν και τις επιλογές μας σε ότι αφορά την ψυχαγωγία μας. Το να είσαι σε μια μόνιμη κατάσταση κλεισμένη στο σπίτι ή να πηγαίνεις μόνο σε καφέ και γενικά στα μαγαζιά κουράζει και η διάθεση πέφτει, όλα γίνονται αλυσίδα με αποτέλεσμα η ψυχολογία μας να μην είναι στα καλύτερα. Σκεφτήκαμε και πρόταση έγινε να μαζευτούμε κάποιες γυναίκες, (από όλες τις ηλικίες), να γυμναζόμαστε και να επικοινωνούμε επίσης. Δεν ήμασταν απαραιτήτως μια παρέα φίλες κολλητές, γνωριστήκαμε όμως και γίναμε παρέα, ανταλλάζουμε απόψεις, γυμναζόμαστε και η διάθεση γίνεται πιο ισχυρή. Θα θέλαμε όσο περισσότερες γυναίκες να έρθουν στην παρέα μας γιατί τα οφέλη της γυμναστικής για την υγεία και ειδικά για τη γυναίκα είναι πάρα πολλά. Η μονοτονία δε βοηθάει. Δεν είναι υπερβολή η διέξοδός μας αυτή στη γυμναστική που και υγεία φέρνει αλλά και επικοινωνιακά μας βοηθάει. Με τον καιρό θα θέλαμε να δραστηριοποιηθούμε και σε άλλες δραστηριότητες της τοπικής μας κοινωνίας γιατί σκοπός δεν είναι μόνο τα εν οίκω αλλά και τα κοινά μας.
Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να συνεχίσουμε στο χώρο να γυμναζόμαστε που μας παραχώρησαν όταν και το ζητήσαμε  αλλά και η νέα αρχή του τόπου να μας το επιτρέπει.»
Εμείς ως Katochi News αλλά και σε συζήτηση με συγχωριανούς μας ως προς την ενημέρωση του θέματος, συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται και μάλιστα βράδυ που δεν ενοχλούν κανένα αντιθέτως έχει κόσμο και φως εκείνη την ώρα που η επάνω πλατεία μοιάζει με χωριό φάντασμα.
Μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες αυτές είναι σύζυγοι αγροτών και δεν υπάρχει για όλες η δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόγραμμα σε γυμναστήρια της περιοχής ή σε άλλες πόλεις.

Τέλος η ομάδα των γυναικών θέλουν να ευχαριστήσουν για την τη στέγασή τους ως τώρα στο κτίριο της Κοινότητας.

Εμείς μιλήσαμε μαζί τους δεν είχαν παράπονα και ούτε επιθετικό λόγο, αντιθέτως επιθυμούν τη συνεργασία και να τους επιτραπεί η συνέχισή τους στο χώρο αλλά και η συμβουλή για την παρουσία ακόμη περισσότερων γυναικών.


Μιλήσαμε με τον πρόεδρο Γρηγόρη Τρούπο ο οποίος στηρίζει την επιθυμία των γυναικών για να γυμνάζονται στο χώρο και θα κάνει με την πλευρά του ότι μπορεί για να γίνουν κάποιες διορθώσεις συντήρησης, αρκεί να παραδίδεται ο χώρος καθαρός και για τη χρήση που απαιτεί η κοινότητα αλλά προπάντων και για τις ίδιες που γυμνάζονται σε καθαρό και υγιές περιβάλλον.
Δήλωσε ότι είναι διαθέσιμος προς όλους για συνεργασία και προτάσεις.