21 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε ο Σπύρος Ζαγοραίος

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος.

(Τις πληροφορίες σας για κάτι ωραίο, ή την παρατήρησή σας θετική και αρνητική ακόμη και την κριτική σας προς εμάς ή αλλού επώνυμα πάντα, η επικοινωνία μας από εδώ: katochinews@gmail.com)

pethane-o-spuros-zagoraios
Ο Σπύρος Ζαγοραίος, γεννήθηκε στον Αγιο Αρτέμιο του Παγκρατίου, στις 23 Ιουνίου του 1928. Σε πολύ μικρή ηλικία – μόλις 15 ετών- έχασε το ένα του χέρι, όταν την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές τους, έσκασε χειροβομβίδα.
Το ατύχημα, δεν στάθηκε εμπόδιο. Ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στο λαϊκό τραγούδι, όπου μαζί με τη σύζυγό του Ζωή, δημιούργησαν ένα τα πιο λαοφιλή ντουέτα.
Με την ιδιαίτερη φωνή του, τις συνθέσεις του αλλά και τους στίχους των τραγουδιών, αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό.
Συνεργάστηκε με τα σπουδαιότερα ονόματα της εποχής, ενώ τα τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες που τις τραγουδά ο κόσμος μέχρι και σήμερα. Ανάμεσά τους το «Ε ντε λα μαγκέν», «'Αναψε το τσιγάρο», «Προσευχή», «Μες της πόλης το χαμάμ», «Στης Λαρίσης το ποτάμι», «Τρελοκόριτσο» και πολλά άλλα.
Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες. Έως και τα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω Αττικής όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο "Εντελαμαγκέν".



Η μουσική ήταν η ζωή του όλη, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωνε: «Εμένα μ' αρέσει πάρα πολύ να τραγουδάω, όλη μου η ζωή αυτό είναι. Και στον δρόμο που πάω εγώ σφυράω, όταν δεν τραγουδάω. Και ξέρετε και κάτι; Αν έρθει ένας καιρός και δεν μπορώ πια να τα λέω τα τραγούδια όπως πρέπει, εγώ θα πηγαίνω στα μαγαζιά και θα τους λέω: "Πόσα θέλετε να σας δώσω, να σας πω δυο τραγούδια;"»



Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Γ' Νεκροταφείο.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ