01 Οκτωβρίου 2014

Ανδρας πέθανε στην ουρά περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ -Παρενέβη ο εισαγγελέας [εικόνες]

Ενας άνδρας, 70 ετών, κατέληξε το μεσημέρι της Τρίτης, περιμένοντας στην ουρά έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.
Συγκεκριμένα, ο 70χρονος ένιωσε δυσφορία έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην στην οδό Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη και λιποθύμησε. Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί, έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Για τον θάνατο του άτυχου πολίτη, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρης Σπυρόπουλος. Ερωτηθείς για τις συνθήκες του συμβάντος, ανέφερε ότι αμέσως μετά την είσοδό του σε κατάστημα της τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, ο 70χρονος κάθισε στο καθιστικό της αίθουσας συναλλαγών, προκειμένου να μην περιμένει όρθιος στην ουρά. Δέκα λεπτά αργότερα λιποθύμησε, δόθηκε αμέσως εντολή να αδειάσει το κατάστημα και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε άμεσα, προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Παρέμβαση της εισαγγελίας για το θάνατο 

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Φωτεινή Κρεωνίδου, παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό του.

Μάλιστα, εισαγγελικές πηγές επιβεβαίωσαν ένα ακόμη λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε, σήμερα Τρίτη, σε υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς -όμως- το δεύτερο αυτό περιστατικό είχε αίσια έκβαση.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σημείο

Αναστάτωση επικράτησε όταν ο 70χρονος έχασε τις αισθήσεις του
Πηγή φωτό: seleo.gr
iefimerida.gr