24 Οκτωβρίου 2014

Σημαντικές αποφάσεις για αντιμετώπιση πλημμυρικών κινδύνων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

(Τις πληροφορίες σας για κάτι ωραίο, ή την παρατήρησή σας θετική και αρνητική ακόμη και την κριτική σας προς εμάς ή αλλού επώνυμα πάντα, η επικοινωνία μας από εδώ: katochinews@gmail.com)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Σημαντικές αποφάσεις για αντιμετώπιση πλημμυρικών κινδύνων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης οι όροι και η συγκρότηση της επιτροπής που θα διεξάγει τον διαγωνισμό για την ανάθεση των μελετών για τα αντιπλημμυρικά έργα και την οριοθέτηση στους ποταμούς Αλφειού και Αχελώου.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του αντιπροέδρου και Περιφερειακού Συμβούλου Σάββα Αυγέρη.
Συγκεκριμένα η Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση των τευχών, των όρων και συγκρότηση της επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού ανάθεσης της μελέτης «Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση ποταμού Αλφειού Ν. Ηλείας από τέλος οριοθέτησης (Χ.Θ. 10+564) έως τη γέφυρα Άσπρα Σπίτια (περί τη Χ.Θ. 25+500)», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με πηγή χρηματοδότησης τη ΣΑ 2013ΜΠ00100001.
Παράλληλα, εγκρίθηκαν τα τεύχη, οι όροι και η συγκρότηση της επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού ανάθεσης της μελέτης: «Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση των επικίνδυνων για πλημμύρες περιοχών του ποταμού Αχελώου Ν. Αιτωλοακαρνανίας από τέλος διώρυγας φυγής ΥΗΣ Στράτου έως τη γέφυρα Μάστρου – Κατοχής» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με πηγή χρηματοδότησης ΣΑ 2013ΜΠ00100002.
Επιπλέον, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της Δημοπρασίας του έργου: «Αποπεράτωση Κτιρίου Γυμνασίου Λάππα και προσθήκη W.C.», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, με πιστώσεις από Δημόσιες Επενδύσεις και τέλος δόθηκε η έγκριση του πρακτικού ΙΙΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού της μελέτης «Γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες, καθώς και λοιπές υποστηρικτικές μελέτες στο Ε.Ο. Δίκτυο Ν. Ηλείας», προεκτιμώμενης αμοιβής 156.500 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 23%).

«Με τις μελέτες που προκηρύξαμε κάναμε σημαντικά βήματα σε μια σειρά ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τόσο στον ποταμό Αλφειό όσο και στον Αχελώο και την εξασφάλιση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων από πλημμυρικούς κινδύνους» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος.