21 Νοεμβρίου 2014

Εξέγερση και προσπάθεια απόδρασης στις φυλακές Κορυδαλλού

Εξέγερση και προσπάθεια απόδρασης στις φυλακές Κορυδαλλού 
Εληξε η εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού μόλις διμοιρία των ΜΑΤ και ομάδα των ΕΚΑΜ μπήκε στο χώρο. Οι Γεωργιανοί κρατούμενοι που πρωτοστάτησαν στην εξέγερση που σημειώθηκε το πρωί στο νοσοκομείο των φυλακών μόλις είδαν τις αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στα κελιά τους.

Μέσα στους χώρους των νοσοκομείων ήταν 25 κρατούμενοι, οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με αυτοσχέδια όπλα, ενώ τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δέχθηκαν επίθεση από τους κρατούμενους, αν και τραυματίες πρόλαβαν να κλειδωθούν σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας.
Ολα ξεκίνησαν όταν το πρωί, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, μητέρα Γεωργιανού κρατούμενου προσπάθησε να περάσει στις φυλακές μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ωστόσο έγινε αντιληπτή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Τότε έξι Γεωργιανοί σε έξαλλη κατάσταση τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο ισόγειο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού.
Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να κλειδωθούν σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας για να μην πέσουν στα χέρια των κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ελαφρά τραυματισμένοι. Μέσα στο νοσοκομείο είναι 25 άτομα. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη, διαπραγματευτές και εισαγγελέας, ενώ κλήθηκαν και τα ΕΚΑΜ.

iefimerida.gr