04 Νοεμβρίου 2014

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως


Η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως (Δ.Ο.Μ.) σε ζητήματα που αφορούν την μετανάστευση, την καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, καθώς και κοινές δράσεις για την στήριξη του Οργανισμού, αλλά και των ίδιων των μεταναστών, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με την υπεύθυνη επικοινωνίας και πληροφόρησης του Δ.Ο.Μ. Ζωίτσα Σακκούλη.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας με την παρουσία και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Π.Δ.Ε. Διονυσίας Μαράτου, η κυρία Σακκούλη ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τους σκοπούς του Διεθνούς Οργανισμού, με τον Απόστολο Κατσιφάρα να της μεταφέρει αποφάσεις και λειτουργίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως είναι το Σχέδιο Δράσης κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας κ.α.

«H χώρα μας παραδοσιακά υπήρξε μια από τις σημαντικότερες χώρες μετανάστευσης. Πλέον είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που αναγκάζονται από πολέμους, από πολιτικούς λόγους, ή από πείνα, να μεταναστεύσουν και από τη Δυτική Ελλάδα περνούν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, δηλώνοντας πως η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ώστε, αν χρειαστεί, μαζί να υλοποιήσουν δράσεις για κοινωνική και εργασιακή ένταξη, καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, αλλά και για να συμβάλλουν ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.


Επικοινωνείστε μαζί μας εδώ:
katochinews@gmail.com