05 Νοεμβρίου 2014

Προϋπολογισμός και ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο επόμενο διπλό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Προϋπολογισμός και ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο επόμενο διπλό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας


Η ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2015 και η έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσεις είναι τα θέματα της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου  2014 και ώρα 15.00 στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).
Στις εισηγήσεις που θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος συνοψίζονται οι πίνακες στοχοθεσίας για το 2015 και αποτυπώνονται σε  συνοπτική μορφή τα στοιχεία του ετήσιου προϋπολογισμού, καθώς και η ένταξη του ΟΠΔ του ΝΠΔΔ «Ίδρυμα Στήριξης ΟγκολογικώνΑσθενών – Η Ελπίδα» σε αυτό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Την ίδια ημέρα (Δευτέρα 10 Νοεμβρίου) και ώρα 18.00, σύμφωνα με την πρόσκληση της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασίας Τογιοπούλου, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνεδρίαση, με κυρίαρχο θέμα, την έγκριση της πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση νέων έργων επαναλαμβανόμενων δράσεων στη ΣΑΕΠ 501 (Εθνικό σκέλος) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Π.Δ.Ε. έτους 2014, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.
Συγκεκριμένα η εισήγηση αφορά στην συντήρηση – αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα έτη 2015-2016, σε ποταμούς όπως Αλφειός, Αχελώος, Νέδα, Σελινούντας, Πείρος- Παραπείρος.
Επιπλέον, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται και αρκετά υπηρεσιακά, όπως είναι οι ορισμοί αντιπροσώπων, σε Συλλόγους, Όργανα και φορείς, καθώς και η έγκριση αναγκαιότητας υλοποίησης Προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015.