16 Νοεμβρίου 2014

Ως την άκρη τ' ουρανού, βλέποντας τον κόσμο από ψηλά. (Φωτογραφίες από το Άγιο Πνεύμα - Κατοχής Μεσολογγίου)

Επικοινωνήστε μαζί μας από εδώ: katochinews@gmail.com

15 Νοέμβρη σχεδόν μεσημέρι, η πρόταση του Γιώργου Καλόκληρου για να δούμε τον κόσμο από ψηλά, παρ όλη την κούραση και τον πρόχειρο δρόμο, που ήταν σαν να ταξιδεύουμε με καράβι σε θάλασσα 9 μποφόρ, άξιζε τον κάθε κόπο. 
Ψηλά στη θέση Άγιο Πνεύμα στο βουνό Κατσάς ανεβήκαμε εγώ (Ηλίας Λουκάς) με τον Γιώργο και Δημήτρη Καλόκληρο μετά κόπων και βασάνων. Ωραία διαδρομή, πολύ πράσινο και η θέα; ανεκτίμητη. Ως και το λιμάνι της Πάτρας φωτογραφίσαμε αλλά μας πρόδωσε η έλειψη τρίποδα για την φωτογραφική αλλά και η ατμόσφαιρα που καθαρή δεν ήταν.
Φωτογραφίσαμε άγρια κυκλάμινα μέσα από κορμό δέντρου δίπλα από το μικρό προσκύνημα του Αγ. Πνεύματος - όπου ανάψαμε και τα καντήλια - , φωτογραφίσαμε το παλιό εικόνισμα Αγ. Πνεύματος, τα αρχαία ερείπια Ναού ή άλλου κτίσματος, απέναντι από το βουνό Κατσάς είναι οι αρχαίοι Οινιάδες και ίσως να συνδέεται το κτίριο και με τον αρχαίο κόσμο.
Φωτογραφίσαμε γύρω περιοχές όπως κάμπο, χωριά, θάλασσα, μοναδικά ηλιοβασιλέματα, τις λίμνες μικρή και μεγάλη Αλεξαινα, κτλ.
  • Να το δούμε σε εικόνες; 
(Άλλες φώτο που μπορείτε να δείτε έχει αναρτήσει στην ομάδα του katochinews ο Γιώργος Καλόκληρος στο facebook - click here: Katochi News - group - facebook )