07 Νοεμβρίου 2014

Σημαντικές αποφάσεις για έργα και μεταφορά μαθητών από την Οικονομική Επιτροπή


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Σημαντικές αποφάσεις για έργα και μεταφορά μαθητών από την Οικονομική Επιτροπή

Σημαντικές αποφάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επαρχιακές οδούς της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έλαβε κατά την 40η της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία συνεδρίασε στα γραφεία της Περιφέρειας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Λάμπη Αριστειδόπουλου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η δημοπράτηση των όρων για το Έργο «Βελτίωση βατότητας – οδική ασφάλεια στην Τοπική Κοινότητα Χαριάς δήμου Πύργου» προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, καθώς και η δημοπράτηση όρων του Έργου «Βελτίωση βατότητας δρόμου στην περιοχή Ρουπάκι τ.κ. Ξηροχωρίου Δήμου Ζαχάρως», και αυτό προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της ανάθεσης νέων δρομολογίων με ταξί και λεωφορεία για μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηλείας, έπειτα από τη διαπραγμάτευση που έγινε από την Οικονομική Επιτροπή με τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους.
«Προχωράμε γρήγορα τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά μαθητών και σε νέα δρομολόγια που έχουν ζητηθεί από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να εξυπηρετήσουμε τους γονείς και τις οικογένειες σε κάθε σημείο της Περιφέρειάς μας που τα παιδιά τους είναι μακριά από τα σχολεία τους και να καλύψουμε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αριστειδόπουλος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής: Σάββας Αυγέρης, αντιπρόεδρος, Αδαμαντία Ζαχαροπούλου Στούμπου, Δημήτρης Κωσταριάς, Γεωργία Παπαναγιώτου Μαρτζάκλη, Γεώργιος Σύρμος, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης και Ανδρέας Κελεπούρης.