04 Νοεμβρίου 2014

Ενημερωτικές δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το «ΑγκαλιάΖΩ»


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Ενημερωτικές δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το «ΑγκαλιάΖΩ»


Την απόφαση να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός οργανωμένου ενημερωτικού προγράμματος για ολόκληρο το 2015 όσον αφορά την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, έλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Παράρτημα Ν. Αχαΐας του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ».
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με την πρόεδρο Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη και τη γραμματέα Φανή Διαμαντοπούλου, και εκ μέρους της Περιφέρειας συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου, συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για τα καλύτερα αποτελέσματα αυτής της κοινής προσπάθειας.
«Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εξετάζονται διαρκώς ώστε να προλαμβάνουν εγκαίρως τον καρκίνο για να μπορούν άμεσα να τον αντιμετωπίζουν. Εμείς ως Περιφέρεια είμαστε στο πλευρό όλων των Συλλόγων και των Ομίλων ώστε μαζί να πληροφορήσουμε και να κινητοποιήσουμε τον πληθυσμό» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Οι δράσεις θα επεκταθούν, όπως ενημέρωσε και ο κ. Χαροκόπος, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και θα υλοποιηθούν ημερίδες ανοικτές για το κοινό με σκοπό να διαφανεί ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες είναι οι αλήθειες για τον καρκίνο.