05 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινά η νέα εργολαβία συντηρήσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο εθνικό οδικό δίκτυο Πάτρα – Πύργος και Πύργος – Καλό Νερό

Αυτό που διακρίνουμε στις κινήσεις τις περιφέρειας είναι ότι παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον προς την Πελοπόννησο και αυτό είναι πολύ σωστό και απαραίτητο. Δεν γνωρίζουμε όμως την αιτία που ο νομός Αιτ/νιας παραμένει απρόσεχτος πλην κάποιες εξαιρέσεις. Ας το δουν γιατί όσο μένει άπραγος από έργα τόσο διογκώνονται τα προβλήματα.
katochinews@gmail.com 



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Ξεκινά η νέα εργολαβία συντηρήσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο εθνικό οδικό δίκτυο Πάτρα – Πύργος και Πύργος – Καλό Νερό


Ένα σημαντικότατο έργο για την οδική ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και όσων μετακινούνται εντός των ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού στα 4.000.000 ευρώ, υλοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, και αφορά την συντήρηση, βελτίωση, αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ν.Ε.Ο. «Πάτρα – Πύργος» και στην Ε.Ο. με αριθμ. 9 «Πύργος – Καλό Νερό» στα τμήματα αρμοδιότητας της Π.Δ.Ε.
Σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε στα εργοτάξια, επίβλεψε τις εργασίες και ενημερώθηκε για τα επικίνδυνα σημεία και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν με το εργο, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, διευθυντικά στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και την ανάδοχο εταιρία.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας με κωδικό πράξης 2013ΕΠ00100012.
«Ήδη με τις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη και με αυτές που ξεκινούν τώρα, θέλουμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την οδική ασφάλεια και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, κάτι που αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας: «Το έργο αυτό για την Πατρών – Πύργου και για την Πύργου – Καλό Νερό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πρόκειται για έναν οδικό άξονα σε άσχημη κατάσταση, τον οποίο πλέον και προσπαθούμε να βελτιώσουμε, έχοντας εξασφαλίσει ελάχιστους πόρους εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ένα οδικό δίκτυο που αν το σκεφτείτε σε ολόκληρο το μήκος του, τόσο σε Αχαΐα και Ηλεία όσο και σε Αιτωλοακαρνανία, είναι τεράστιο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις λίγες εναπομείνασες ημέρες μέχρι τον χειμώνα και να προχωρήσουμε γρήγορα τις εργασίες».
Όσον αφορά τις εργασίες στη Ν.Ε.Ο. Πάτρα – Πύργος, αλλά και Πύργος – Καλό Νερό, προτεραιότητα δίνεται στις εργασίες επισκευής και συντήρησης για την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών του εν λόγω οδικού δικτύου, επικουρικά θα συμπεριληφθούν, εργασίες άρσης επικινδυνότητας και αποκαταστάσεις βλαβών σε στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης κ.λπ.
Συνολικά γίνονται δεκάδες παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, Πύργου – Κυπαρισσίας (στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) και στην συνδετήρια οδό ΠΕΟ με ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος των Ροϊτίκων, όπως έχουν υποδειχθεί και καταγραφεί από κλιμάκια που διενήργησαν αυτοψίες, καθώς και τα σχετικά έγγραφα της Τροχαίας και τα αιτήματα φορέων.

Βίντεο με δηλώσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=0XqOOSI_XdA