14 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τον Πρέσβη του Καναδά


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τον Πρέσβη του Καναδά



Συνάντηση με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck είχε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την οποία συζήτησαν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας που θα συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρέσβης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, από όπου και έλκει την καταγωγή της η σύζυγός του Μαρία Πανταζή.
Στο επίκεντρο τέθηκαν αρκετά θέματα, όπως η συνεργασία των πανεπιστημίων, η προώθηση των τοπικών προϊόντων καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας των υδροπλάνων, ζητήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο κ. Peck αναφέρθηκε, επίσης, στις βαθιές σχέσεις των λαών που πάντα ήταν οι καλύτερες και η μία χώρα στήριζε την άλλη.
«Η λειτουργία των υδροπλάνων είναι σημαντική για εμάς, καθώς η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα μπορεί να αποτελέσουν τον κεντρικό κόμβο για το δυτικό νησιωτικό πλέγμα, αφού εξάλλου είναι και η δυτική πύλη εισόδου στη χώρα» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ πρόσθεσε: «Με την ολοκλήρωση του σιδηροδρόμου και των αυτοκινητοδρόμων και τη λειτουργία των υδροπλάνων θα αποκτηθεί μια σημαντική υποδομή που θα προσελκύει τουρίστες οι οποίοι από εδώ θα μπορούν να επισκέπτονται όχι μόνο αρχαιολογικά σημεία της Δυτικής Ελλάδας, αλλά θα ξεκινούν για τα ταξίδια τους στα νησιά».
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης μίλησε για την περιοχή της Τριχωνίδας και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει ώστε να δημιουργηθεί και εκεί υδατοδρόμιο, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο αστικό κέντρο που θα εξυπηρετηθεί.
Ο Απ. Κατσιφάρας παρόντος του Πρέσβη, επικοινώνησε σχετικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων για τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια και με την Υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου και αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Καρπέτας.