02 Νοεμβρίου 2014

Στα βουνά του Λεσινίου στην Ψηλή Παναγιά το Katochi News (Φώτο)


Ηλίας Λουκάς
katochinews@gmail.com


Σήμερα η παρέα του Katochi News, επισκέφτηκε την ψηλή Παναγιά στο βουνό του Λεσινίου.
Το Λεσίνι είναι περίπου 5 χιλ. βόρεια της Κατοχής και ανήκει στον δήμο Μεσολογγίου νομού Αιτ/νιας. Σήμερα η βόλτα έγινε με τον Νίκο Πλακίδα, Δημήτρη Κοκοτό που διέθετε και το jeep ειδικών αποστολών! και εγώ, (Ηλίας Λουκάς).

Νερό πήραμε μαζί μας και τις αποδείξεις για να μοιραστούμε τις στιγμές... τις φωτογραφικές μας μηχανές!

Δύσκολη ανάβαση γιατί ο δρόμος δεν ήταν καλός και με πολύ πέτρα που τον έκανε δύσβατο, αλλά δε μας πτόησε καθόλου.
Φτάνοντας στην κορυφή του βουνού από λάθος πορεία, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει λίγα μέτρα πιο κάτω και άλλη μια εκκλησία με έναν μεγάλο ολόλευκο σταυρό απέξω, όπως θα δείτε και φώτο.
Δεν ήταν δύσκολο φυσικά να φτάσουμε και στον προορισμό μας την ψηλή Παναγιά αφού ήταν λίγα μέτρα πιο πάνω.
Περπατήσαμε κάποια μέτρα αφού το ταρακούνημα δεν ήταν και ότι καλύτερο.
Φτάνοντας στην εκκλησία αρχίζαμε να θαυμάζουμε τη θέα της περιοχής αλλά και το ξωκλήσι που ήταν παλιάς εποχής σίγουρα όπως έδειχνε μέσα αλλά και ο τρούλος της. Είχε κάποιες μεταποιήσεις και ανακαίνιση σε κάποια τμήματά της στην πιο πρόσφατη εποχή. Δεν ξέρουμε αν κάποιες τρύπες στον τοίχο ήταν παράθυρα ή πολεμίστρες. Ο τρούλος και το Ιερό έδειχναν παλιά εποχή. Σε καλή κατάσταση και προσεγμένη την βρήκαμε. (Μόνο το τζάμι στην πόρτα σπασμένο καθώς και τζάμια στον τρούλο να τοποθετηθούν για να μην μπαίνει το νερό η πουλιά και σχετικά).
Μην το κουράζουμε, εικόνες που δείχνουν το μέρος που σήμερα μας έκανε να χαθούμε από την καθημερινότητα να ξεχαστούμε να νιώσουμε ελεύθεροι από την αρνητική διάθεση.
Κάποιες φωτογραφίες είναι εντελώς πρόχειρες γιατί το μάτι δε χόρτασε τη ζωντάνια της απόλαυσης.