06 Δεκεμβρίου 2014

Η Κουμουνδούρου μετρά τους 121 -Γράφουν και σβήνουν τις λίστες με τα «ναι» και τα «όχι»

Η Κουμουνδούρου μετρά τους 121 (SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ)
Χαρτί, μολύβι και... κομπιουτεράκι έχουν πάρει οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς μετά το κείμενο των «8» και τις δηλώσεις κάποιων άλλων βουλευτών, βλέπουν το τοπίο, -σε ένα μικρό βαθμό-, να αρχίζει να ξεκαθαρίζει περισσότερο ως προς τις προθέσεις αυτών που διατίθενται να ψηφίσουν Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή.

Η «αριθμητική» λοιπόν που προκύπτει από τη συζήτηση του προϋπολογισμού έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ μετά την επιστροφή του  από την Σερβία αναμένεται μπαράζ συσκέψεων, προκειμένου  να βάλουν στο τραπέζι όλα τα νέα δεδομένα, μετά την πρόταση των «8».Άλλωστε, την Κυριακή το «μενού» θα περιλαμβάνει την μάχη του προϋπολογισμού και τη βραδινή ομιλία στη Βουλή.
Πώς διαμορφώνεται ο νέος «χάρτης»

Παρά τις διαβεβαιώσεις των τριών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, πως η πρόταση που έγινε απευθύνεται πάνω από όλα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι αν ένας από τους δυο δεν την κάνει αποδεκτή δεν υφίσταται, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως οι υπογράφοντες, απλώς θέλουν να θολώσουν το τοπίο.

Η Ασημίνα Ξηροτύρη μιλώντας πρώτη, «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ζήτησε άμεσα τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και κάλεσε τα όργανα του κόμματος να πάρουν αποφάσεις για την εμπλοκή των 3 βουλευτών στην πρωτοβουλία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή, καθώς αυτή η κίνηση είναι αντίθετη με τις συνεδριακές αποφάσεις του Οκτωβρίου.
Πλήρως εναρμονισμένη με την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η ανακοίνωση που έβγαλαν από κοινού ο Οδυσσέας Βουδούρης με τον Θεόδωρο Παραστατίδη χαρακτηρίζοντας τη θέση των «8» απατηλή. Οι δυο ανεξάρτητοι, ζήτησαν «μια συναινετική πρόταση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα εκλέξει η επόμενη Βουλή, μετά  από τις εθνικές εκλογές που θα συμφωνηθεί να γίνουν το γρηγορότερο».

Σε κάθε περίπτωση, οι παροικούντες την Κουμουνδούρου διατυπώνουν σε υψηλούς τόνους την εκτίμηση πως οι «180» για την κυβέρνηση δεν είναι εφικτός στόχος, ενώ οι λίστες με τα «Ναι» και τα «Οχι», σβήνονται και ξαναγράφονται, με αρκετούς ανεξάρτητους να παραμένουν άγνωστος Χ.
Το διήμερο για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, δεν περιλαμβάνει μόνο τη «μάχη» της Βουλής, μιας και... ποντάρουν εξίσου στη συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια. Με το διπλό κάλεσμα για τα 6 χρόνια από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και τη συγκέντρωση που κάνουν τα συνδικάτα την Κυριακή, επιχειρούν να προκαλέσουν μια κινηματική αφύπνιση.
iefimerida