08 Δεκεμβρίου 2014

3ο Ανταλλακτικό - Χαριστικό Παζάρι

Δελτίο  τύπου
Ι. Π. Μεσολογγίου 5/12/2014
3ο Ανταλλακτικό -  Χαριστικό Παζάρι

Για  3η  συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Χαριστικό - Ανταλλακτικό Παζάρι. Τη φετινή διοργάνωση ανέλαβε η Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ι. Π. Μεσολογγίου, το Σύλλογο Οι φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός»,  η νεοσυσταθείσα ομάδα «Πειρατές Ποδηλάτες - Mesolonghi Randonneurs», η Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών  Ι.Π. Μεσολογγίου ΔΟΜΑΚ, ο Πολιτιστικός  και Μορφωτικός Σύλλογος «το Αιτωλικό» Αιτωλικούο Εμπορικός Σύλλογος και το Εργατικό  Κέντρο Ι.Π Μεσολογγίου.

Η δράση αυτή αφορά όλη την κοινωνία. Δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με μειωμένη αγοραστική δύναμη. Δεν είναι μια πρωτοβουλία φιλανθρωπίας. Είναι μια πρωτοβουλία που αντιμετωπίζει συλλογικά τις ελλείψεις μας σε αγαθά σπάζοντας την αλυσίδα των καταναλωτικών μας αντιλήψεων. Επίσης έχει σαν στόχο την καλλιέργεια της οικολογικής  αλλά και της οικονομικής συνείδησης, αφού όλο αυτό θα είναι μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αγαθών, δείχνοντας παράλληλα, έμπρακτα αλληλεγγύη, στο συνάνθρωπό μας.
«Αυτό που μας λείπει κάποιος το προσφέρει, αυτό που μας περισσεύει κάποιος το χρειάζεται.»
Όσοι θέλουν προσφέρουν αντικείμενα που δεν τους χρειάζονται (βιβλία, cd-dvd, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, ηλεκτ. συσκευές, μικροέπιπλα, έπιπλα ,διακοσμητικά, κ.α) και μπορούν να πάρουν ότι χρειάζονται.
Γι’ αυτό καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της δράσης . Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει η συλλογή των αντικειμένων αυτών.
Οι χώροι που θα συγκεντρώνονται τα προσφερόμενα αντικείμενα είναι:
·         στην οδό Δ. Μακρή και Πετροπούλου
καθημερινά 11:00 έως 13:00
·         στο Εσπερινό Γυμνάσιο στην Παλαμαϊκή Σχολή
 Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00 έως  21:00.
·         Στο Αιτωλικό τη συγκέντρωση των αντικειμένων θα την κάνει
Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" τις ώρες λειτουργίας των τμημάτων

Τα συλλεγόμενα αντικείμενα θα εκτεθούν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 28 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 19:00.
Η εκδήλωση θα συνοδευτεί με παράλληλες δράσεις.
Για περισσότερες διευκρινήσεις  μπορείτε να καλείτε στα τηλ: 2631026399 (Εσπερινό Γυμνάσιο Μεσολογγίου), στο 26310-25773  και στο 6932588269.