04 Δεκεμβρίου 2014



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου
Παρουσιάζεται το Περιφερειακό Πλάνο Καινοτομίας τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στο πλαίσιο ημερίδας διάχυσης αποτελεσμάτων του έργου InCompass


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού έργου «Incompass» σας προσκαλεί σε εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα «Δημιουργικές Επιχειρηματικές Θερμοκοιτίδες. Ευκαιρίες και προοπτικές για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106) στην Πάτρα.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν κρίσιμες πτυχές που συνθέτουν την ανάπτυξη του κλάδου των επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων στην περιοχή μας με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης του οικοσυστήματος περιφερειακής καινοτομίας, ανάδειξης του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας και των ευκαιριών και προοπτικών για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Με στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη καινοτόμων ή ακόμα και «ξεχασμένων» παραδοσιακών μορφών επιχειρηματικότητας της περιοχής μας, φορείς επιχειρηματικότητας, έρευνας και χάραξης πολιτικής θα ενημερώσουν και θα συζητήσουν με κάθε ενδιαφερόμενο για επίκαιρα θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα λάβει χώρα η 6η και τελευταία συνάντηση εργασίας της Περιφερειακής Ομάδας Εφαρμογής (RIG) του έργου INCOMPASS στην οποία θα παρουσιασθεί το περιφερειακό πλάνο υποστήριξης και ανάδειξης βέλτιστων πρακτικών και καινοτομίας (RIP) που αναδείχθηκαν μέσα από το έργο.
Το έργο «InCompass: Βελτίωση Περιφερειακών Πολιτικών, για την οικονομική βιωσιμότητα δημιουργικών επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων» χρηματοδοτήθηκε από το INTERREG IVC και αποσκοπούσε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Περιφερειών, μέσω της ανταλλαγής και εφαρμογής καλών πρακτικών που αφορούν τις κοιτίδες επιχειρήσεων (business incubators) και τις δημιουργικές βιομηχανίες (creative industries).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο InCompass μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου: www.incompassproject.eu