06 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΘΕ ΧΡΌΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ;;

Σήμερα το μεσημέρι πίναμε τον καφέ μας χαλαρά σε καφετέρια στον κεντρικό δρόμο Κατοχής. Περνάει ένα μολυβί station αυτοκίνητο με πινακίδες εκ Βουλγαρίας με αθίγγανους και ξαφνικά πατούν γκάζι και απότομο φρένο και γελούσαν, δε δώσαμε τόση σημασία αν και κατακρίναμε το θέμα. Μετά από λίγο πέρασαν και ξανά το ίδιο λίγα μέτρα πιο πέρα ενώ στο δρόμο ήταν 3 παιδιά και κάποιοι ενήλικες. Το ίδιο σκηνικό που δημιούργησε φόβο καθώς τινάχτηκαν εδώ κι εκεί οι περαστικοί και κυρίως τα παιδιά.

Είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια 2-3 έκαναν την βόλτα τους στον κάμπο και έριξαν σε αυλάκι συγχωριανό μας που ήταν με μοτοσυκλέτα, ήταν οι ίδιοι που συγχωριανός μας προσπέρασε το αυτοκίνητό τους και τον πήραν από πίσω κλείνοντάς του το δρόμο απειλητικά, ¨Ηταν οι ίδιοι που πέρυσι τράκαραν συγχωριανό μας και δε φτάνει που έφταιγαν αλλά τον απείλησαν κι από πάνω. Είναι οι ίδιοι που αργά το περνούν από τις γειτονιές για να τσεκάρουν που θα κάνουν ντου. Περιπτώσεις δεκάδες που θα μπορούσες να αναφέρεις στο διάστημα που ζουν εδώ. Είναι λοιπόν αυτοί οι προστατευμένοι οικονομικοί μετανάστες που σε απειλούν από αρρώστιες ως και για ένα 20€ να σε ξαποστείλουν.
Δεν τίθεται θέμα ρατσισμού και κουραφέξαλα, τίθεται θέμα ασφάλειας και ηρεμίας. Στο χωριό μας και στην περιοχή ζουν εκατοντάδες Αλβανοι με τις οικογένειές τους και η συμπεριφορά είναι άψογη. Αν ήταν θεμα ρατσισμού θα το είχαμε με τον καθένα. Οι βλακείες κάποτε να σταματήσουν και να μπούμε στην ουσία: θέλουμε μια ασφαλή ζωή και να συνεχίσουμε με ποιότητα σε μια κοινωνία με υγεία.

Κύριε πρόεδρε της Κατοχής όλοι μας ξέρουμε τι τραβήξαμε και τι τραβάμε όταν έρχονται με κλοπές και άλλα, θα πρέπει να θέσετε θέμα την όλη κατάσταση με τους αγνώστου χαρακτήρα "οικονομικούς μετανάστες" που έρχονται για τρίμηνο στο χωριό μας και μας το γυρνούν ανάποδα.

Η Κατοχή τα βράδια είναι χωριό φάντασμα αφού όταν νυχτώνει σφραγίζονται οι πόρτες ακόμη και για τους ιδίους της οικείας.