13 Δεκεμβρίου 2014

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»: Νέα λουκέτα σε Ιχθυόσκαλα – Κτηματική

Νέα λουκέτα σε Ιχθυόσκαλα – Κτηματική
Η εγκληματική «εξωστρέφεια» συνεχίζεται…
Είμαστε σίγουροι πως το κλείσιμο τόσο της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου όσο και της Κτηματικής Υπηρεσίας, δεν ήταν στην ατζέντα των διεκδικήσεων και του «κοινού πλαισίου δράσεων και ενεργειών» που αποφασίστηκε στην «ιστορική» συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού. Διαφορετικά δεν θα είχαν κλείσει και αυτές οι υπηρεσίες, τώρα που επιτέλους «θεμελιώθηκε μια διαδικασία συνεργασίας του δήμου με τους βουλευτές του νομού μας, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης»…

Προφανώς δε ο Super Μάριος δεν πρόκανε να παρέμβει. Γιατί διαφορετικά θα τις έσωζε και αυτές, όπως για παράδειγμα έκανε με το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Ειδικά δε τώρα, όπου μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκε χθες ξανά στην πόλη, αφού αποκαταστάθηκε το πληγωμένο κύρος του με τις πλάτες του Καραπάνου, ο οποίος προφανώς και εκείνος δεν πρόλαβε να τηλεφωνήσει στο «φίλο του Αντώνη»…
Ειδικότερα το κλείσιμο της Ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Διότι η επίσημη δικαιολογία δια στόματος Σταμπουλίδη, είναι η ανυπαρξία των εσόδων της! Δηλαδή αναγνωρίζουν πως σε συνθήκες κρίσης που τα κρατικά έσοδα μειώνονται, σ’ έναν από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Ευρώπης ανθεί το παραεμπόριο, αφού τα παραγόμενα αλιεύματα διοχετεύονται από «άλλους δρόμους» στην αγορά, με αποτέλεσμα το κράτος και ο δήμος να μην εισπράττουν το ελάχιστο αυτών των εσόδων. Γι’ αυτό ορθά αποφάσισαν να την κλείσουν, ώστε ν’ αφήσουν όλο το «σύστημα» να δρα ανενόχλητα και εντελώς ασύδοτα!! Υπέροχα, μια ακόμη «μεταρρύθμιση» βρίσκει εφαρμογή στο Μεσολόγγι!!!  
Φυσικά θα υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκ μέρους του Δήμου, σαν και αυτές που ζήσαμε το τελευταίο τρίμηνο, αντίστοιχης έντασης και εμβέλειας με αυτές που εκδηλώνει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα. Ποιος είδε τον «μεγάλο» να ωρύεται και δεν τον φοβήθηκε….
Άλλωστε το είπανε και το πιστεύουνε κιόλας: Η «εξωστρέφεια» ξεκίνησε και δεν θα έχει πάτο το βαρέλι, αφού στις πρώτες 100 μέρες της «αυτού μεγαλειότητας» έκλεισαν τρείς υπηρεσίες (ΚΕΠΥΕΛ, Κτηματική, Ιχθυόσκαλα), τις οποίες πάλευε για τρία χρόνια να κλείσει η κυβέρνηση.
Άλλωστε όταν έχεις έργο το προβάλεις. Αν δεν έχεις, κάνεις δημόσιες σχέσεις, φτιάχνεις ΚΥΝΣΕΠ, συκοφαντείς, απειλείς και πετάς λάσπη!
Η κρίση στους δημότες

Εκ μέρους του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


Κατσούλης Παναγιώτης
Καρατσόλης Παντελής