05 Δεκεμβρίου 2014

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων οι αγρότες του νομού Αιτ/νιας και ΝΟΔΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28-11-2014 από αγρότες του Νομού και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Καραγκούνης, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Σύρρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό και υπηρεσιακούς παράγοντες ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παρεμβάσεων στο Νομό προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που παρατηρούνται κατά την παραγωγική διαδικασία.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Σύρρος προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες καιρικές καταστροφές που έπληξαν τους ελαιοπαραγωγούς αλλά τις συνέπειες τους καταρροϊκού πυρετού για τους κτηνοτρόφους της περιοχής και ζήτησε την ευαισθησία του υπουργείου για την αποζημίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Παράλληλα παρέδωσε υπόμνημα 17 σημείων, στο οποίο αναλυτικά αναφέρονταν τα προβλήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Απαντώντας ο Υπουργός ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξεταστούν τα προβλήματα και θα κοινοποιηθούν οι σχετικές απαντήσεις.
Επίσης συζητήθηκε και η οργάνωση της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ι.Π. Μεσολογγίου με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική καθώς και για πλήθος ζητημάτων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους αγρότες, ώστε ο Υπουργός να γίνει γνώστης των ιδιαίτερων προβλημάτων του Νομού.