15 Δεκεμβρίου 2014

Πάνος Παπαδόπουλος:Καταργήθηκε και η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας και υποβαθμίσθηκε σε γραφείο!

Νέος “μποναμάς” προς την πόλη: Καταργήθηκε και η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας και υποβαθμίσθηκε σε γραφείο!    
 Πάνος Παπαδόπουλος:Καταργήθηκε και η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας και υποβαθμίσθηκε σε γραφείο!
Κατά πως φαίνεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση και ο φίλτατος κ. Πρωθυπουργός συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους απέναντι στην πόλη μας. Συγκεκριμένα με το ΦΕΚ Α΄ 178/29-8-2014 Π.Δ. 111/2014 τροποποιείται ο Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών και η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας, υποβιβάζεται σε γραφείο και εντάσσεται στην Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με έδρα την Πάτρα!

Ήδη σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης ουσιαστικά καταργούνται η θέση Προϊσταμένου, η αυτοτελής οικονομική διαχείριση, ακόμη και το πρωτόκολλο της εν λόγω Υπηρεσίας!
Να θυμίσουμε ότι το εύρος δραστηριότητας της Κτηματικής ξεκινάει από την Βόνιτσα και φτάνει μέχρι την Ναύπακτο. Εποπτεύει το θαλάσσιο μέτωπο, τους αιγιαλούς και τις παραλίες, την δημόσια περιουσία, τις παραλίμνιες και παραποτάμιες ζώνες, τις καταπατήσεις των δασών και της λιμνοθάλασσας.
Με βάση την παραπάνω εξέλιξη οι στόχοι είναι προφανείς:
  • Η πλήρης αποδυνάμωση, αποψίλωση της Υπηρεσίας και αποκέντρωση του ελεγκτικού μηχανισμού προάσπισης της Δημόσιας Περιουσίας.
  • Η διευκόλυνση των πάσης φύσεως ορέξεων καταπάτησης και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
  • Ο ορατός κίνδυνος απονεύρωσης και ενδεχόμενης απόλυσης προσωπικού, την στιγμή κατά την οποία τα πάντα ξεπουλιούνται στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους.
  • Τα τεράστια προβλήματα διοικητικής εξυπηρέτησης των πολιτών που έχουν έννομο συμφέρον στις πάσης φύσεως αρμοδιότητες της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Ο Συνδυασμός «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» πιστεύει ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάρουν θέση: ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός και Εμπορικός Σύλλογος καθώς και οι Δικαστικοί Επιμελητές. Κοινό μέτωπο για την ανάκληση – τροποποίηση της απαράδεκτης αυτής απόφασης.
Τέλος ας ελπίσουμε αυτός να είναι ο τελευταίος “μποναμάς” των συγκυβερνώντων στην πόλη και τον Δήμο Μεσολογγίου.
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημ. Σύμβουλος
Ι.Π. Μεσολογγίου

www.onairnews.gr