09 Δεκεμβρίου 2014

Τήνος: Μπουγέλωσαν και έβρισαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο - Χαμός στο προαύλιο του ναού της Ευαγγελίστριας (Βίντεο)!

Τήνος: Μπουγέλωσαν και έβρισαν τον Μητροπολίτη Δωρόθεο - Χαμός στο προαύλιο του ναού της Ευαγγελίστριας (Βίντεο)!
Εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού αποδοκίμασαν έντονα τον Μητροπολίτη και τον αρχιερατικό επίτροπο του νησιού...
Την οργή των κατοίκων της Τήνου έχει προκαλέσει η αλλαγή καθεστώτος διαχείρισης και λειτουργίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ), το οποίο με το νόμο 4301/7-10-2014 ουσιαστικά περνά από τα χέρια του κράτους σε αυτά της εκκλησίας, δίνοντας τον έλεγχο και μεγάλες εξουσίες στο εκάστοτε Μητροπολίτη.



Εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού αποδοκίμασαν έντονα τον Μητροπολίτη και τον αρχιερατικό επίτροπο του νησιού, τους οποίους θεωρούν κύριους υπαίτιους για τη μεταβολή του καθεστώτος λειτουργίας και διαχείρισης του Ιδρύματος.

Την περασμένη Κυριακή (07-12-2014) ήταν προγραμματισμένες οι εκλογές για την διοικούσα επιτροπή του ΠΙΙΕΤ, το αποτέλεσμα των οποίων είναι άκυρο, καθώς σ' αυτές συμμετείχαν μόλις 8 από τους 33 εκλέκτορες. Μόλις ο Μητροπολίτης έκανε την εμφάνισή του, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες, συνθήματα, ενώ τον κατάβρεξαν με μπουκάλια νερού.



Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιδιώτες που ίδρυσαν το ΠΙΙΕΤ πριν από περίπου 200 χρόνια το κληροδότησαν στο λαό της Τήνου και είχαν αποκλείσει από τη διοίκησή του τους ιερωμένους.
Πλέον, με το νέο νόμο, όχι μόνο δεν αποκλείονται από τη διοίκηση οι ιερωμένοι, αλλά ο πρόεδρός του, ο εκάστοτε Μητροπολίτης, αποκτά δικαίωμα ψήφου και μάλιστα διπλής!

Πηγή: cyclades24.grxanemo