04 Ιανουαρίου 2015

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ [Γεώργιος Καλόκληρος ]

                                   ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ  


Το μνημείο του πολιτικού κυνισμού  και αλαζονείας που  εδώ και 2500 χρόνια  μας κυβερνά  , όπως μας αναφέρει ο Θουκυδίδης , είναι ο διάλογος μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων και θα πρέπει να είναι και το ευαγγέλιο του κάθε πολιτικού για μια σωστή διακυβέρνηση . Σε αυτόν τον διάλογο βλέπουμε , το πώς αντιλαμβάνεται, ο ισχυρός  ο πλούσιος ο μεγάλος με την  δημοκρατία  το θωρηκτό της τότε εποχής, τον παραλογισμό  την αδικία και την Ελπίδα εν σχέση με τον μικρό τον αδύναμο και τον φτωχό. Ας διαβάζουμε ένα μικρό απόσπασμα που αναφέρετε στην Ελπίδα:    
102)Μήλιοι: ……………. Αν τώρα εμείς, αμέσως, χωρίς αντίσταση υποχωρήσουμε, δεν έχουμε καμιά ελπίδα σωτηρίας. Αν όμως αντισταθούμε, υπάρχει ελπίδα να σωθούμε.

103)Αθηναίοι: Ελπίδα , Η Ελπίδα  την ώρα του κινδύνου είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Αλλά όσοι τα παίζουν όλα για όλα, όπως στα ζάρια, στηριγμένοι στην ελπίδα (γιατί απ’ τη φύση της είναι σπάταλη), όταν διαψευσθούν, βλέπουν ότι καταστράφηκαν και δεν τους έχει μείνει πια τίποτε. Εσείς λοιπόν που είστε αδύναμοι και βρίσκεστε σε τόσο κρίσιμη θέση, κοιτάξτε να μην το πάθετε αυτό. Ούτε να μοιάσετε μ' εκείνους που ενώ μπορούν να σωθούν, όταν τους βρουν συμφορές και εξανεμιστεί και η τελευταία φανερή ελπίδα τους, το γυρίζουν στις αφανείς ελπίδες……. που προσφέρουν αβέβαιη ελπίδα.

Διαβάζοντας το δεν θέλουμε να αναφερθούμε ούτε στα παγοδρόμια η στα ηχητικά εφέ ούτε στο ότι ο συνεχής εθελοντισμός δείχνει απουσία εξουσίας αλλά στο ότι έχουμε ενημερώσει εδώ και 4 μήνες συν 2 μήνες πριν παραλάβετε την εξουσία το τοπικό συμβούλιο τον ειδικό Αντιδήμαρχο Οινιάδων και δια μέσου katochi news την πρόεδρο του πνευματικού και τον αρμόδιο προστασίας, αξιοποίησης και προβολής αρχαίων μνημείων ….ότι στην Κατοχή, χωρίς να ξέρουμε το τι γίνετε στα αλλά διαμερίσματα , επείγουν άμεσα έστω και υπό μορφή Βιτρίνας   1) δυο κολωνάκια για να μην γίνετε παρκινγκ το πλακόστρωτο του Γουλιμι 2) ο καθαρισμός του Γουλιμι έγινε εδώ και μήνες από τους εθελοντές και τώρα τα χορτάρια έχουν ξεπεράσει το γόνατο, αρχαίο Βυζαντινό μνημείο είναι στο κέντρο του χωρίου 3) η σιδερένια αντιαισθητική  κολώνα στην πλατεία παραμένει αγέρωχη στη θέση της μολονότι είναι δημοτική και 4) το Λιοντάρι παραμένει κάτω από την σκάλα παρέα με τις ακαθαρσίες και τους σκουπιδοτενεκέδες  …..αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις χτύπα. 
Απευθυνόμαστε σε εσάς Κύριε Δήμαρχε , από απόγνωση ,σαν ενημέρωση και να επελήφθητε της κατάστασης  όσο το δυνατόν γρηγορότερα  για αυτά τα απλά αυτονόητα πραγματάκια  το κόστος και η ημέρες εργασίας είναι μηδαμινές ……. και εμείς να μην ζούμε  πάλι με τα φαντάσματα  του παρελθόντος ……αλλά θεωρούμε ότι θα δώσουν μια καινούργια πνοή και εικόνα  στο χωριό μας .

Η Ελπίδα η δίκια μας είναι ότι θα συνεχίζουμε να τονίζουμε τα προβλήματα είτε είναι μεγάλα η μικρά έως ότου εισακουστούμε ……....

katochi news……Γεώργιος Καλόκληρος