26 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας και αποφάσισε να ορκιστεί με πολιτικό και όχι με θρησκευτικό όρκο.

Πολιτική και όχι θρησκευτική, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, θα είναι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.



Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, o Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 2:30 το μεσημέρι, για να του ανακοινώσει ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αλλά η ορκωμοσία θα είναι πολιτική, η οποία θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα, θα πάει στις 14:30 στον Αρχιεπίσκοπο. Το ραντεβού θα γίνει πριν από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει στον κ. Ιερώνυμο ότι θα ορκιστεί πρωθυπουργός όχι με θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό.

Η ορκωμοσία του κυβερνητικού σχήματος στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μη σηκωθεί όρθιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τηλεφώνησε ο ίδιος σήμερα στις 9 το πρωί για να ζητήσει ραντεβού πριν από την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: parapolitika.gr