13 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΕΔΆΦΙΣΗ ΤΟΝ ΠΕΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΘΆΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ

   H κατεδάφιση των πελάδων θα βάλει τέλος στην Εκατόχρονη παράδοση τους. Όντως υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την αυθαίρετη δόμηση, η οποία δεν έχει σχέση με τις ελάχιστες παραδοσιακές πελάδες που έχουν απομείνει στη λιμνοθάλασσα. Χρειάζεται μια άλλου είδους προσέγγιση. Κατά τη γνώμη μου στην περιοχή θα πρέπει να μπουν ΚΑΝΟΝΕΣ, ενώ η τοπική αρχιτεκτονική να αναδειχθεί ως κάτι μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο. 
   Μια ιδέα είναι η δημιουργία στην Τουρλίδα οικοτουριστικού πάρκου, με σαφώς καθορισμένες προδιαγραφές για τις πελάδες. Δημιουργία από τον ίδιο τον Δήμο, εφόσον η κτηματική υπηρεσία παραχωρήσει την περιοχή παραδοσιακών πελάδων, με σκοπό την παραχώρηση στους ήδη ιδιοκτήτες με ενοίκιο προς τον δήμο αλλά και προς ενοικίαση προς τους τουρίστες όλο τον χρόνο.
   Σε συνεργασία με τους περιβαλλοντολογικούς συλλόγους θα μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές για την προστασία και την μελέτη της περιοχής η οποία προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται παρεμβάσεις. Αν η περιοχή παραμείνει έτσι, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναπτυχθεί. 

Μακρής Δημήτριος 
Επικεφαλής Συνδυασμού "Ελληνική Αυγή Ι.Π. Μεσολογγίου"
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π Μεσολογγίου