20 Απριλίου 2015

Φρούριο ο Κορυδαλλός για τη δίκη της ΧΑ -Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα και οι χρυσαυγίτες που ψάχνουν για... δίοδο [εικόνες]

Φρούριο μοιάζει η περιοχή γύρω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου θα γίνει, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Από το πρωί, περιμετρικά των Φυλακών Κορυδαλλού έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έχουν αποκλειστεί δρόμοι και υπάρχουν παντού κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Νωρίς το πρωί μια ομάδα χρυσαυγιτών είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Σολωμού και Γρηγορίου Λαμπράκη. Τα μέλη και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής εκδιώχθηκαν λίγο αργότερα από το σημείο από τις αστυνομικές δυνάμεις και τώρα προσπαθούν να βρουν άλλη δίοδο έτσι ώστε να φθάσουν όσο το δυνατό πιο κοντά στην είσοδο της αίθουσας που θα γίνει η δίκη καθώς θέλουν προφανώς, κατά τη συνήθη τακτική τους, να αποθεώσουν τους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η εν λόγω ομάδα, λίγο μετά τις 08:30... έλαβε θέση πίσω από την ομάδα των αστυνομικών που έχει κλείσει το δρόμο στην αρχή της Σολωμού, ενώ ήδη έχουν αρχίσει και φωνάζουν τα γνωστά χρυσαυγίτικα συνθήματα «αίμα, τιμή, χρυσή αυγή».
Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν.
Πληροφορίες λίγο μετά τις 08:00 το πρωί ανέφεραν ότι ενδεχομένως σήμερα η ηγετική ομάδα της ΧΑ δεν θα προσέλθει στο δικαστήριο.
Σημειώνεται ότι, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά ενώ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.
Τέσσερις συγκεντρώσεις στον Κορυδαλλό
Στο δημαρχείο Κορυδαλλού, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, καλεί σε συγκέντρωση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας Πειραιά. Η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής), όπου θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει τεράωρη στάση εργασίας.
Επίσης, ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στο Κρατικό Νίκαιας.
Με σύνθημα «Όχι στη δίκη της Χ.Α στον Κορυδαλλό» συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο του Δημαρχείου εργαζόμενοι στο δήμο Κορυδαλλού και φορείς της πόλης καθώς επίσης και βουλευτές της Β΄Πειραιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την είσοδο των φυλακών.

www.iefimerida.gr