Σάμος: Μετανάστρια γέννησε δίδυμα εν πλω, ενώ μεταξύ των διασωθέντων ήταν και 3 μωρά με υποθερμία.
 
Μέσα στον κύκλο διακρίνονται τα βρέφη στη φουσκωτή βάρκα
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών, που φθάνουν στη χώρα μας από τα παράλια νησιά.
Ανάμεσα τους είναι και πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά. Μάλιστα μεταξύ αυτών που έφτασαν με πλαστικές φουσκωτές βάρκες ανοιχτά του Αγαθονησίου, ήταν και τρία μωρά με συμπτώματα υποθερμίας και αρρυθμιών, τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Σάμου με ελικόπτερο Souper Puma, ενώ μία 33χρονη γυναίκα από το Καμερούν γέννησε πρόωρα δίδυμα στο σκάφος.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Απρίλη κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών του Λιμενικού, η 33χρονη γυναίκα που εγκυμονούσε δίδυμα αισθάνθηκε τους πόνους της γέννας, καταφέρνοντας τελικά να φέρει στη ζωή δυο αγοράκια βάρους 1.820 γραμμαρίων το ένα και 1.800 γραμμαρίων το δεύτερο. Τα μωρά μεταφέρθηκαν στις 5 το πρωί στο νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν μαζί με τη μητέρα τους στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους.
Στο μεταξύ την Παρασκευή 17 Απρίλη, εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν σε ελληνικά νησιά. Μέχρι νωρίς το απόγευμα, συνολικά 414 αποβιβάστηκαν σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.
Συγκεκριμένα, στις Οινούσσες Χίου έφτασαν 110 μετανάστες, στη Χίο 87, στη Λέσβο 96, στη Σάμο 80 και στο Φαρμακονήσι 41 μετανάστες.