20 Απριλίου 2015

Frankfurt Dinner Group: Μυστικές επαφές Τσίπρα με Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα

Frankfurt Dinner Group: Μυστικές επαφές Τσίπρα με Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα

Μια αποκάλυψη κάνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Frankfurter allgemeine zeitung, δημοσίευμα της οποίας κάνει λόγο για μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Τσίπρα, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το αποκαλούμενο Frankfurt Dinner Group είναι αποτέλεσμα της μίνι συνόδου στις Βρυξέλλες στα μέσα Μαρτίου και στόχο έχει τη δημιουργία ενός νέου επιπέδου συνεννόησης μεταξύ υπευθύνων και τεχνικών κλιμακίων ώστε να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία, στην περίπτωση ναυαγίου στα ανώτερα ή κατώτερα κλιμάκια. Ενα ενδιάμεσο μέσο για να απορροφήσει τους κραδασμούς.
Το Frankfurt Dinner Group φέρεται να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα τρεις με τέσσερις φορές κυρίως μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικών συνομιλιών.
Η FAZ αναφέρει ότι η ομάδα είχε επαφές και την περασμένη εβδομάδα, ενώ, ενεργούσε με πλήρη μυστικότητα όσο η επιρροή της ήταν ορατή.
«Το Frankfurt Dinner Group επεξεργάζεται μία συμβιβαστική εναλλακτική», γράφει το άρθρο.
Προς το παρόν, η ομάδα επεξεργάζεται εναλλακτικές για συμβιβασμό, παρέχοντας τεχνική βοήθεια στην Αθήνα, συνεχίζει το δημοσίευμα, το οποίο μεταφέρει την επικρατούσα, στην Ευρώπη, άποψη πως δηλαδή ο Τσίπρας έχει εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο Βαρουφάκης τις καθυστερεί, αναζητώντας διαρκώς για δικαιολογίες.
«Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να έχουν ένα σαφές μήνυμα από τον Τσίπρα, ώστε μέχρι τις 11 Μαϊου, την επόμενη συνάντηση του Eurogroup, να υπάρξει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση», καταλήγει η FAZ.