08 Μαΐου 2015

Ελληνική μακαρονάδα με «4 τυριά»

Φάτε τη ζεστή για να απολαύσετε στο μέγιστο την τυρένια σάλτσα...


Υλικά
  • 500 γρ. πένες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 80 γρ. μελίχλωρο Λήμνου*, χονδροτριμμένο (ή πικάντικο κασέρι της αρεσκείας μας)
  • 80 γρ. αρσενικό Νάξου*, χονδροτριμμένο ή άλλο πικάντικο κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας
  • 120 γρ. κασέρι χονδροτριμμένο
  • 40 γρ. κοπανιστή, κατά προτίμηση Μυκόνου
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Μερίδες 4


































Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, για περίπου 3 – 4 λεπτά, ίσα – ίσα να ζεσταθεί χωρίς να κοχλάσει.

Ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε



gastronomos.gr