15 Μαΐου 2015

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ [Γεώργιος Καλόκληρος ]

                                                              ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


Άλλη μια  κυβερνητική  δεσμευτική εξαγγελία της Θεσσαλονίκης, ότι θα επανέφερε τους Δήμους στα Παλιά Χωροταξικά Όρια για την Ισχυροποίηση της Συμμετοχής των Πολιτών στις Λήψεις των Αποφάσεων σε Τοπικό Επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί επιλεκτικά. Ο Κύριος Υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης μιλώντας τις προάλλες στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής επισήμανε πως <δεν ιεραρχείται ως πρώτο η ως ιδιαίτερα σημαντικό το ζήτημα της χωροταξίας. Χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε νησιώτικους και ορεινούς Δήμους  ….θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις .
Δεν ανοίγουμε αυτό το θέμα >.
Θα γίνουν αλλαγές Φωτογραφίας  και συμφερόντων και ειλημμένων  εκλογικών υποχρεώσεων όπως γίνετε συνήθως; και οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν . Ο Κύριος Υπουργός, αμφιβάλλω, εάν έχει επισκεφτεί τα χωριά της Ελλάδος για να θαυμάσει την Ανάπτυξη και την Πρόοδο που τα έχει σημαδέψει όλα αυτά τα χρόνια με τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη. Κύριε  Υπουργέ δεν έχετε ψηφίσει ΠΟΤΕ  ούτε το έναν ούτε τον άλλο και τώρα μας το πάτε επιλεκτικά γιατί; και θα περάσει με κάποια τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο τα μεσάνυχτα .  Μήπως θέλετε να αποφύγετε άλλα αιτήματα για διαχωρισμό ρακένδυτων και γυμνών διαμερισμάτων σε όλη την Επικράτεια, εάν ναι τότε που πάνε τα  Πολιτιστικά  ,Ιστορικά, Κοινωνικά χαρακτηριστικά,  η Βούληση των τοπικών κοινωνιών  και η ανάκτηση δικαιωμάτων που εκφράζατε  αυτά τα χρόνια  ….όλα αυτά καταστρατηγούνται …δεν θέλετε να αποκαταστήσετε την αδικία την εγκατάλειψη και την περιθωριοποίηση των χωριών …άλλη μια κόκκινη και τώρα έγινε η ήταν ροζ… γραμμή διαγράφετε κατά το δοκούν. Σας δίνετε η δυνατότητα  για μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση , αυτά τα συμφεροντολογικά λάθη  μας έφεραν ως εδώ, δεν θα έπρεπε να ξεκινήσετε από αυτά; Εσείς την αφήνετε ανεκμετάλλευτη και στο περιθώριο με θυματοποίηση των χωριών. Το Επίπεδο Λήψεις Αποφάσεων απέχει από το χωριό μου 25χλμ εάν είμαστε σε ορεινό η νησιωτικό  Δήμο  το δικαιούμαστε ενώ τώρα που είμαστε σε πεδιάδα δεν το  δικαιούμαστε;
Λυπούμαι….Αλλοπρόσαλλες αποφάσεις , σκεπτικά και μεγαλοστομίες Κύριε Υπουργέ όταν επί 16χρονια είσαστε λαλίστατος ότι θα  τα επαναφέρετε όπως πρώτα  ( στα παλιά χωροταξικά όρια) χωρίς διαπραγμάτευση  και διαβούλευση .Από την στιγμή που ξέρετε ότι δεν προχωρούν και είναι ταφόπλακα προς τα χωριά μας  τα οποία δεν έχουν ούτε την ελάχιστη εγγυημένη ανάπτυξη  μολονότι την δικαιούνται, όχι μόνο ηθικά αλλά και από αυτά που προσφέρουν από τα περιουσιακά τους εισοδήματα  στο Δήμο (εδώ να δείτε ΔΝΤ ,ΤΡΟΙΚΑ και ΕΕ ) ,  και μετά από 16χρονια του οικτρού αυτού συστήματος όλα πάνε στην Έδρα που είναι το μεγαλύτερο….. άντε και κάτι ψίχουλα να πέσουν  στο αμέσως επόμενο μεγαλύτερο  πληθυσμιακό διαμέρισμα και τα άλλα μικρότερα  απολαμβάνουν την μιζέρια τους  προς την πρόοδο…… όπως είπατε <αποδείχτηκε μια κολοβή μεταρρύθμιση> .
Ο μικρός και ο ασθενέστερος είναι πάντα το θύμα  και η τύχη του εξαρτάτε από τον εγωισμό των  μεγάλων που δεν έχει νόημα ,εκτός και εάν κατέβουμε και εμείς να διαμαρτυρηθούμε έξω  η μέσα στην  Βουλή αποκτώντας δικαίωμα εισακούσεως του προβλήματος  μας.

Γεώργιος Καλόκληρος