12 Μαΐου 2015

Η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα
Υλικά
- ½ κιλό μακαρόνια ν.6
- 30 γρ βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 125 γρ μπέικον σε μικρά κομμάτια
- 6 κ.σ. λευκό κρασί
- 4 κρόκοι αυγών
- 5 κ.σ παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι λεπτοτριμμένο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία να γίνει τραγανό και το κρατάμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε κρατώντας στην άκρη 1 ποτήρι από το νερό τους.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε καλά. Αδειάζουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Μέσα σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους καλά. Προσθέτουμε το κρασί και ακόμα ίση ποσότητα από το μακαρονόζουμο. Στα μακαρόνια ρίχνουμε το μπέικον και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το μίγμα των κρόκων και ανακατεύουμε γρήγορα να μη σφίξει το αυγό αλλά να γίνει μία σάλτσα. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!