03 Μαΐου 2015

Εθελοντική εργασία Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Κατοχής

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Κατοχής, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο  χώρο με το 1ο Δημοτικό σχολείο Κατοχής, Βλέποντας ότι με τον ερχομό της Άνοιξης
τα αγριόχορτα είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν και με τον κίνδυνο ερπετών αλλά και μολύνσεων των μαθητών, (τα σχολεία βρίσκονται δίπλα σε λόφο και βουνό), αποφάσισαν εθελοντικά τον καθαρισμό και όσο μπορούν τη συντήρηση εξωτερικών χώρων.
Έκοψαν τα αγριόχορτα και σε ώρες μη διδασκαλίας ράντισαν τον προαύλιο χώρο, έκαναν επιδιόρθωση σε ζημιές κυρίως σε βρύσες, (με έξοδα του αντιπροέδρου), που προκλήθηκαν από εξωσχολικούς επισκέπτες οι οποίοι απογεύματα είναι σχεδόν κάθε μέρα στο χώρο.  
Επίσης επιδιόρθωση και επανατοποθέτηση σε ποτιστικά λάστιχα για τα μικρά δέντρα - θάμνους καλλωπισμού στον προαύλιο χώρο. 
Το κύριο μέρος των εξόδων τους ήρθε από το ταμείο του συλλόγου και με την προσωπική τους εργασία.
Ζητούν από τη Δημοτική αρχή τα παρακάτω:

  1. Κάδους απορριμάτων σε διάφορα σημεία του προαυλίου (είχαν αιτηθεί και πριν ένα χρόνο όπως τονίζουν αλλά ποτέ δεν πήραν απάντηση)  
  2. Προστασία και έλεγχο στο χώρο απογευματινές ώρες που δεν γίνεται διδασκαλία
  3. Δύο σχολικές πινακίδες που να συνιστούν την προσοχή στα διερχόμενα οχήματα, γιατί η κύρια είσοδος είναι στη στροφή του δρόμου.
Το σχολείο έχει ανάγκες συντήρησης που αδυνατούν οι γονείς από μόνοι τους να τις καλύψουν και ζητούν τη συμβολή του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε όσους μπόρεσαν να παραβρεθούν και να βοηθήσουν για το καλό των παιδιών μας.

Με τιμή εκ του Σ.Γ.&Κ Νηπιαγωγείου Κατοχής